Bir yanda sağlık ordusunun amansız virüsün musallat olduğu bedenleri diri tutma mücadelesi.
Öte yanda, sahil kentlerinde rutin hale gelen ''sorumsuzluk'' görüntüleri.
Bu aymazlık, bu sorumsuzluk daha ne kadar sürecek?
Yetkililerin, virüsle mücadelede 65 yaş sınırını aşmış kişilerle ilgili kısıtlamalar konusundaki kararlılığını, ''korunmaya'' yönelik önlemleri hiçe saymayı marifet sananlara da göstermeli.
Plajlarda, binlerce insanın dirsek teması görüntülerinden, salgının neden olduğu endişe verici durumun hala yeterince anlaşılamadığı görülüyor.
Bilim insanlarının hemen her akşam televizyon kanallarında yayınlanan çeşitli programlarda yaptıkları pandemi ile ilgili bilgilendirici açıklamalar ve korunma amaçlı önlemlerin eksiksiz uygulanması gerektiğine dair uyarılar da söz konusu aymazlığı sonlandırmaya yetmiyor.
Bu durum, ölümcül virüsün pençesine düşmüş insanları yeniden sağlığına kavuşturabilme amacıyla gece-gündüz çalışmaktan evinin yolunu unutan ve hastane koridorlarının bir köşesine büzülerek uykusuzluğunu gidermeye çalışan sağlık çalışanlarında büyük bir moral çöküntüsüne neden oluyor.
Başkalarının canını kurtarmaya çalışırken, kendi yaşamından olan sağlık ordusu mensuplarıyla ilgili haberler ise yürekleri dağlıyor.
Son olarak Şanlıurfa'da özel bir klinikte görev yapan 46 yaşındaki Dr. Abdurrahman Demir'in tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmesi camiada ve tüm toplumda büyük üzüntü yarattı.
Ancak üzülmek yitirilen canları geri getirmiyor.
Eş, dost, akraba, arkadaş kim olursa olsun, böylesine üzücü haberlerle karşılaşmamak, katil virüse her gün yeni kurbanlar vermemek için, herkes üzerine düşeni yapmalı.
En başta da maske takmamayı marifet sayma ciddiyetsizliğinden, sorumsuzluğundan vaz geçilmeli.
Yetkili ağızlardan sıklıkla dinlediğimiz korunmaya yönelik önlemler, eksiksiz yerine getirilmeli.
Aksi halde bu illet, daha çok canlar alacak.
Gelen haberler ise pandeminin Ankara'da ciddi boyutlarda olduğunu gösteriyor.
Başkentin en hareketli bölgesi olan Kızılay'da çok kişinin korunma kurallarına uymadığı, bu nedenle yaya kaldırımlarının normal günlerin sıklığından faksız hale geldiği gözleniyor.
Bu tür sorumsuzlukların son bulması için çalışmalar sürdürülürken, Etimesgut Fevziye Mahallesi'nin de pandemi endişesiyle karantina altına alındığı bildirildi.
Tatil nedeniyle nispeten boşalan Başkent'te geri dönüşlerin ardından virüse karşı ek önlemler alınabileceği belirtiliyor.
Alınan önlemlere eksiksiz uyulması, şimdilik pandemiye karşı en etkili mücadele yöntemi olarak görülüyor.
Toplu mücadele şart.
İnsanlık için, sağlık ordusu için, toplumun sağlığı için, elbette ki kendi sağlığımız için…
Daha fazla gecikmeden.
Daha çok canlar solmadan