Bu kadar çok siyaset ve ekonomi haberlerinin uçuştuğu ortamlarda genelde zarar gören spor oluyor. Çünkü spor malzemeleri gibi çok önemli bir sektör var. İşin bu tarafına baktığımızda, son günlerde kaliteli spor malzemelerinin fiyatlarının birden bire arttığını görüyoruz. Bu da spor ekonomisine verilmiş önemli bir zarar!

Bilinen markaları getiren, satan, dağıtan şirketler, sattıkları ürünlerin fiyatından daha fazlasını ithalat için ödemek zorunda kalacaklar. Kulüpler ya da bireysel olarak spor yapanlar malzeme konusunda yeni bir bütçe yapmak zorunda kalacaklar.

Bu arada bir şey yıllardır kafamı kurcalayıp durur. Neden bizim ekonomik sektörün içinde yer alan firmalarımızın aklına yerli ama kaliteli spor malzemeleri üretmek; bu konuda yatırım yapmak gelmez?

Şimdi bana göre tam da zamanı…

Yerli ve milli üretim…

Güzel olmaz mı?.

SPOR UZMANLIĞI

Uzun süredir bir konuda telefonlar, elektronik postalar, mesajlar alıyorum.
Konu, 'SGM'deki Spor Uzmanlığı…'
Spor Teşkilatı'nın bünyesinde sayıları 300'leri geçen 'Spor Uzmanı' varken; sadece teşkilatın merkezi Ankara'da değil, bir çok il ve ilçede, sporla ilgileri olmayan bir dolu kişinin atanmalarıyla ilgili şikayetler var!

Şimdi hangi kurumdan ve meslekten geldiklerini yazarsam, çok şaşırırsınız!
Yazmayacağım…
Çünkü ben öğrenince şok oldum!
Oysa, sporu yönetmek öyle sanıldığı gibi kolay değildir.
Spor, gerçekten özel ihtisas ister.
Bilgi, birikim, donanım, kariyer ister!
Dahası, uzmanlığınız yoksa spor yönetiminin içinde kaybolur gidersiniz.
Sonuçta hem spora, hem size yazık olur!
Eveleyip gevelemeden, bana gönderilen yazılardan sadece birini aktararak noktayı koymak istiyorum.

Bakınız ne diyor yazan kişi:
'Eğitim kariyerim boyunca 4 yabacı dil öğrendim ve konuşuyorum (İngilizce, Fransızca, Rusca, Bulgarca… Hepsi KPDS belgeli), Yüksek lisansımı, Spor Yönetimi alanında bitirip, şu an Gazi Üniversitesi'nde Spor Yönetimi alanında doktora yapıyor, tezimi yazıyorum (Sporun Kitlelere Yaygınlaştırılması konusunda…) Devletimiz beni ve benim gibi bireyleri yetiştirirken binlerce liralık masraf yaptı, zaman harcadı. Devletimizde 13 senedir görev yapıyorum; ancak kazandığım bunca birikimimi kullanmama fırsat verilmediğini görerek üzülüyorum. Emekliliğime 10 sene kaldı. Ben devletime ne zaman faydalı olacağım? Bunca insan, emek, para ve zaman israfı neden? Bu israf, sadece tarafımla ilgili değildir. Spor Genel Müdürlüğü çatısı altında benim gibi 300'den fazla uzman aynı sorunla karşı karşıyadır ve çözüm beklemektedirler. Kurum içinde, bu statüleri hakkeden yüzlerce memur varken, sporla ilgisi olmayan bir çok kişinin hangi dayanak ve kanuna göre teşkilata spor uzmanı olarak atandığını öğrenmek istiyorum. ..'

Her şey bir yana…

Kişinin bunu öğrenmesi, 'Anayasal' hakkı!

Fazla söze gerek var mı?