Hemen her futbolsever bugünlerde Ozan Kabak adlı 18 yaşındaki bir oyuncudan söz ediyor...

Manşetlerde, yorumlarda, yazılarda Ozan Kabak övgüleri var... Güzel....

Elbette genç oyunculardan söz edilsin.
Elbette genç oyuncular onurlandırılsın.
Elbette genç oyuncuların önü açılsın.

Aslında bu konuşmalar, yazılar ve manşetler bizlere bir şeyleri göstermeli, göstermekle kalmamalı, hatta gözümüze sokmalı…

Nedir onlar?

Her şeye rağmen altyapıların bir çoğunda, profesyonel liglerde oynayacak onlarca Ozan Kabak'ın varlığını anlamalıyız artık!

Ozan Kabak'a şans verenler, bunca yıldır neden ve niçin Ozan Kabaklara şans vermediler? Verselerdi Türkiye futboluna daha fazla katkı sağlamış olmazlar mıydı?

Gençleri takımlarınızda oynatır, onları önemser ve şans verirseniz ve daha önemlisi altyapılarda gelişmelerini tesadüfe bırakmazsanız, onlarca Ozan Kabak Türkiye futbolunu sırtlayacak ve götürecek sayı ve potansiyele ulaşırlar!

Hemen her kulüpte Ozan Kabak'lar var... İlla ki Ozan Kabaklardan söz etmek, onlar ile ilgili yazılar yazmak ve övgüler düzmek için bu yeteneklerin büyük bir kulüpte mi oynamaları gerekiyor?

Türkiye Futbolunu geliştirecek ve iyi bir noktaya taşıyacak olan yabancı oyuncular değil, Ozan Kabak'lardır.

Yabancılara harcadığınız o çok büyük paraların bir bölümünü Ozan Kabak'lara harcayın ve Ozan Kabaklara yatırım yapın... Kaybetmezsiniz...

Türkiye yüzlerce Ozan'ı çıkaracak olan altyapıları destekleyerek, büyüterek ancak bir yerlere gelebilir... Artık bunu kabul edin ve hemen işe başlayın... Altyapıları gözden geçirin, altyapı ile ilgili yasalarınızı, yönetmeliklerinizi yeniden düzenleyin... Bu kurumları gerçekten kurumsallaştırın... Oyuncusu ve antrenörü ile altyapıları besleyin ve zenginleştirin... Altyapıları muhtaç noktada kalmaktan kurtarın…

Ve gelelim medyaya…

Lütfen merdivenin basamaklarından yeni yeni tırmanmaya başlayan bu yetenekleri abartmayın…

Onların kafasına daha şimdiden 'yüksek hayalleri' şırınga etmeyin…

Tabii ki destekleyin…

Ama lütfen iş kıvamında kalsın…

Olduğundan fazla gösterilmesin; abartılmasın…

OZAN KABAK KİMDİR?

Biraz da Ozan Kabak'ın özelinden söz edelim şimdi.

Ozan, 25 Mart 2000 yılında Ankara'da dünyaya geldi; aslen Mardin'e bağlı olan Derik ilçesinden. 1.85'lik boyuyla hava toplarında başarılı bir performans sergileyen genç oyuncu, sol ayağını etkili bir şekilde kullanabiliyor. Milli takımın alt yaş gruplarında toplam 39 kez resmi maça çıkan Ozan, bu mücadelelerde toplam 6 gol atmayı başardı.

Ozan Kabak, 2017 yılı U17 Avrupa şampiyonasının finallerinin ardından UEFA'nın resmi sitesinde yer bulmuştu. Ozan, 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın en dikkat çeken 10 ismi arasında gösterilmişti. 2017 yılında Galatasaray ile resmi sözleşme imzalayan Ozan'ın 2020'ye kadar resmi sözleşmesi bulunuyor. 2015'ten bu yana Galatasaray altyapısında yer alan yıldız futbolcu, sırasıyla U16, U17, U19 ve U21 takımlarının formasını giydi.

Yazımızı, Ozan'ın şu sözleri ile bitirelim:

'Galatasaray'ın efsane kaptanlarından Bülent Korkmaz'ı oynadığım mevkii itibariyle idol olarak görüyorum. Çok küçükken onu izleme şansı bulmuştum. Daha sonra da eski maçlarını seyrettim. Hırsını ve oyun karakterini çok beğeniyorum. Ben de onun gibi adımı Türk futbolunun unutulmazları arasına yazdırmak istiyorum…'