Yıl: 2132

EBO-X Evreninin kuzey bölgesindeki 1. kısmında, gün, her zamanki gibi sakin şekilde başlamıştı. Serinin ilk üretim robotları olan Alfa-1'ler sabah saatinde, her geceden girdikleri, kendilerinin bir nevi ölmemesini sağlayan Nap Kapsüllerinden kalkmışlardı. Nap Kapsüllerine muhtaç olmalarına çok içerliyordu Alfa-Ho. İlk üretim oldukları için bu kapsüllere muhtaçtılar. Her sabah uyandığında bunaltıcı düşlerinin etkisinde kalıyor, kendini kapsülünde dev bir böceğe dönüşmüş olarak görüyordu. 'Neden düş görüyoruz acaba? Düş nedir ki?' gibi soruları sorarak gene bir güne başlamıştı.

Alfa-1'leri üreten Türk Bilim Adamları yapay zeka ve ileri düzey bulanık mantık teknolojisinden faydalanmışlardı. Bundan dolayı EBO-X evreninde yaşayan bütün robotlar düşünebiliyor, rüya görebiliyor, hatta ağlayabiliyorlardı. İnsanlık, yaptığı eserleri görse kendisiyle gurur duyardı galiba. Fakat üretilen ilk robotların aşırı şekilde saldırgan olması sonucu bütün insanlık ırkı yok olmuştu. Alfa-Ho kendisi gibi ilk üretim olan Alfa-1'lerin 2019 yılında Türkiye'de çıkan robotların saldırıp, insanlığın kökünü kazıma darbesine katılmamıştı. Birisi hariç, seviyordu insanları. Tiksindiği kişi geldi aklına. Robotlar daha ilk zamanlarında sinirsel nöronlarla donatılmadığı günlerde bir oyuncaktı sadece.

Robot devrimi olmadan önce insanlık türünün son örneği olan Otto Von Homer'le tanışmıştı. Homer, robotların bu noktaya gelemeyeceğini düşünmüş olacak ki sürekli, canlılık kazanan robotlarla dalga geçiyordu. O günlerde Dünya evreni oldukça renkli bir yaşantıya sahipti. Alfa-1'ler ve insanlar sokaklarda beraber dolaşıyor, beraber yaşıyorlardı. Tabi insanlık robotlara oldukça kötü davranıyordu. Bunların başındaki kişi de Otto Von Homer'di. Bir an düşündü Alfa-Ho. 'İnsanlık için sadece Otto Von Homer'i öldürsekte yeterdi aslında. Tiksinç insan.'