Mayıs, futbol dışında hemen hemen tüm branşların kendini gösterdiği bir ay oldu.

Sezon boyunca tüm ilgiyi çeken, manşetleri süsleyen, diğer branşları gölgede bırakan futbolda şampiyon ve küme düşen takımların erken belli olmasıyla bu ayda ilgi bir hayli zalmaya başlamıştı.. Ayrıca kulüplerimizin, Şampiyonlar, UEFA Avrupa hatta bu yıl ilk sezonunu yaşayan, 3.büyük organizasyon olan Konferans liglerinde mayıs ayını görememesi yüzünden başarı açısından sınıfta kalınca da sporseverler heyecanı başka branşlarda aramaya başladılar… Doğrusunu isterseniz de iyi ki böyle yaptılar çünkü son derece mutlu oldular.

Futbolun gölgesinden kurtulma fırsatını iyi değerlendiren kadın boksörlerimizin olimpiyatlardan sonra başarılarının tesadüfi olmadığı Dünya şampiyonasında takım halinde birinci olmaları, Vakıfbank Kadın Voleybol ve Anadolu Efes Basketbol takımlarımızın Avrupa şampiyonu elde etmeleri, madalyaya doymayan tekvandocularımız ve karatecilerimizin Avrupa şampiyonalarındaki tarihi başarıları, şampiyonlar ligini kazanan Etimesgut Belediyesi Ampute takımımız ile Avrupa'dan 2 altın çıkaran genç kürekçilerimiz, Dünya Okul Sporları Olimpiyatlarında geçlerimizden gelen madalya yağmuru ve Avrupa şampiyonasına 3 altın ve 2 gümüşle başlangıç yapan Haltercilerimiz bizlere büyük gurur yaşattılar.

  • Dünya Boks Şampiyonası: İstanbul'da yapılan bu organizasyonda Türkiye, 5 altın (Ayşe Çağırır, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli ve Şennur Demir) ve 2 bronz madalya kazanarak takım halinde Dünya şampiyonu oldu.
  • CEV Şampiyonlar Ligi: Finalde İtalyan Imoco Volley'i 31 yenen Vakıfbank Kadın Voleybol takımımız, bu alanda 5 kez şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca Vakıfbank, bu sezonu Kulüpler Dünya Şampiyonluğu dahil 5 kupa ile kapattı.
  • THY Euroleague : Belgrad'da yapılan finalfour'un ilk maçında Olympiakos'u devirerek finale yükselen Anadolu Efes, Real Madrid'i de yenerek üst üstte 2.kez Avrupa Şampiyonu olarak tarih yazdı.
  • Avrupa Tekvando ve Paratekvando Şampiyonası: İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen organizasyonda milli tekvandocular; 5 altın (Merve Dinçel, Zeliha Ağrıs, Hatice Kübra İlgün, Hakan Rençber, Emre Kutalmış Ateşli), 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 11, milli para tekvandocular ise 4 altın Nurcihan Ekinci, Gamze Gürdal, Alican Özcan, Mahmut Bozteke), 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere 8 madalya alarak takım halinde Avrupa'nın zirvesine çıktılar.
  • Avrupa Karate Şampiyonası: Gaziantep'te sona eren turnuvada Ali Sofuoğlu, Enes Özdemir, Emre Vefa Göktaş'tan oluşan Erkek Kata Milli takımımız finalde İspanya'yı geçerek Avrupa şampiyonu olurken, bireyselde 6 altın (Eda Eltemur, Erman Eltemur, Serap Özçelik Arapoğlu, Eray Şamdan), Dilara Bozan'la 1 gümüş ve Damla Su Türemen, Zehra Kaya, Damla Pelit'tin oluşturduğu Kadın Kata Milli takımızla da bronz madalya elde ettiler.
  • Ampute Futbol: Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü, Polonya'da düzenlenen Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi'nde kupaya uzanmayı başardı. Finalde ev sahibi Wisla Krakow'u 5-2 yenen başkent ekibi, kupayı Türkiye'ye getirdi.
  • Genç kürekçilerden 2 Avrupa şampiyonluğu: İtalya'da yapılan yarışlarda Genç erkekler dört tek dümencili sınıfında Hamdi Okan Atmaca, Fatih Mehmet Avcı, Alper Şevket Eren, Yusuf Ziya Ateş ve Tuana Fatma Yıldız'dan oluşan milli takım ile Genç erkekler iki çifte kategorisinde de Ahmet Ali Kabadayı-Halil Kaan Köroğlu ikilisi de altın madalya elde ettiler.
  • Dünya Okul sporlarında 92 madalya: ISF tarafından Fransa'da gerçekleştirilen Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda da milli sporcularımız çok başarılı sonuçlar elde ettiler. Türkiye, 25'i altın, 25'i gümüş, 42'si bronz olmak üzere 92 madalyayla oyunları bitirdi.

Ne diyelim çok paralar harcayarak her sezona umutlu başlangıç yaptığımız ve hep hüsrana uğradığımız futbolun peşine daha ne kadar koşacağız. Sadece mayıs ayında yukarıda başarılarına değindiğimiz ve göğsümüzü kabartan diğer branşlara ne zaman tam destek vereceğiz? Doğrusu bu sorunun cevabını merakla bekliyorum.