1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı. Tarihi Ulus Hali’nde tezgahlar balıkla doldu, esnaf yeni sezona umutla başladı. Tarihi halde yaklaşık 20 yıldır balıkçılık yapan Cesaret Çetinkaya, bu yıl sezona bereketle girdiklerini söyledi.

Çetinkaya, “Şu anda balık bol. Hamsi, istavrit, mezgit, uskumru ve mercan geldi. Çipura ve levrek zaten her mevsim bulunuyor. Yeni sezona iyi başladık çok şükür. İnşallah böyle gider, vatandaş da balığa doyar.” diye konuştu.


"VATANDAŞ BOL BOL HAMSİ YİYECEK"

Ankaralının balık alışverişinde ilk tercihinin Ulus Hali’ni olduğunu vurgulayan Çetinkaya, “Burada ürün hem taze hem de uygun fiyatlı. Vatandaş da bu yüzden bizi tercih ediyor." dedi.

Geçen sezon palamutun bol olduğunu hatırlatan esnaf, “Geçen sezon palamut çoktu, bu sezon ise hamsi bol. İnşallah vatandaş bu yıl bol bol hamsi yiyecek” ifadelerini kullandı.

Ulus Hali’nde hamsinin kilosu 200 liradan başlıyor. Sardalya, mezgit ve istavrit 150 liradan satılırken, deniz çipurası ise 300 liradan tezgâhlarda yerini alıyor.

Muhabir: Muhammed Ali Yahşi