Efendim herkese mutlu bayramlar diliyorum. Umarım bu süreçte her şey gönlünüzce olmuş, tatil süresinde dinlenebilmişsinizdir. Bugün toplumun öylesine derinden kanayan yarasına değineceğiz anlatamam. Kadınlar bayramlarda neden dinlenemez... Hatta dinlenmek şöyle dursun eve neden daha yorgun dönerler? Sebebi oldukça basit, buyrunuz.

Öncelikle dinlenmekten anladığımız şey yapılan fiziksel veya zihinsel işin bir süreliğine devam etmemesi, sizin kendinize ait zamanınızın olmasıdır. Yani eşiniz evde bulaşık yıkıyorsa bir centilmenlik yapıp "Hanım hadi kalk bizim köyde biraz da yıka." demek gibi bir şeye dönüşüyor bayram ziyaretleri ne yazık ki. Kadınlar bayramdan bir şey anlamak şöyle dursun üstlerinden bulduzer geçmişe dönüyorlar.

Geleneğin devamı ve sıcak aile ortamını yermiyorum elbette ancak başka bir kadının gözünden olaya bakmanızı sağlamaya çalışıyorum: Kadınlar bayram tatillerinde dinlenmiyorlar, daha çok yoruluyorlar. Öyleyse neden bu geleneği sürdürmek için çabalasın? Tatil yapmak onun da hakkı değil mi her insan gibi? 

Eğer bu sebeplerden ufak didişmeler yaşadıysanız size iki şeye bakmanızı öneririm:

1- Akrabalarınız iyi insanlar mı yoksa evlat olsa sevilmez denilen fitne fesat kazanı mı :)

2- Eşinizi oraya partneriniz olduğu için mi götürmek istiyorsunuz ailenize hizmet etsin diye mi

Bunlar önemli detaylar efendim, tüm bunların haricinde şeker tadında bir bayram diliyorum...