Resim yetenekleri öğretmenleri tarafından keşfedilip Birleşmiş Ressamlar Kulübü’nde resimleri sergilenen 4’üncü sınıf öğrencileri Belinay Şimşek ve Elvin Yazıcı, resme olan heveslerini ve resmin onları nasıl mutlu ettiğini aktardılar. Belinay Şimşek, resim yaparken başka dünyalara gittiğini, çok mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Resim sergilerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnsanlar, emekleriyle yaptığı resimi başka insanlara sergiliyor. Bu sergide benim resmimin olması beni çok mutlu etti. Resim benim için şu an daha çok hobi, ancak ilerde ne olur bilemiyorum, çok iyi bir ressam olmayı isterim. Resim yapmak benim için sosyal bir etkinlik.” dedi.

Ressfe

Resimleri nasıl yaptığını aktaran Şimşek, “Resimlerimi internetten bakıp çizim yapıyordum, annemlere çok sevdiğimi söyleyince beni resim kursuna gönderdiler, bu sergiye bir tane resim ile katıldım. Sergideki resimimi sadece hafta sonu kursa gittiğim için 4 haftada bitirdim.” diye konuştu. Resim malzemelerinde daha çok akrilik boya kullandığını belirten Şimşek, arada karakalem çalışması yaptığının da altını çizdi.

Ress6D

“RESİM YAPMAK BENİ DİNLENDİRİYOR”

Serginin onları harekete geçiren bir motivasyon aracı olduğunu kaydeden Elvin Yazıcı ise “Resim sergisinde yaptığım esmin herkes tarafından görülüp beğeniliyor olması çok büyük mutluluk. İlk resim yeteneğimi annem fark etti ve bunu geliştirmem için beni sanat atolyesine yazdırdı ve Berna ögretmenim de geliştirmem konusunda destek veriyor.” diye konuştu.

Ressa9F

Sergi ve resimlerine ilişkin ise şunları söyledi: “Sergide iki resmim yer aldı bir tuval birde karakalem. Sergideki resimlerime yaklaşık 2 aylık bir sürede hazırlandım. Daha çok akrilik boya kullanıyorum ama türlü boyama kalemini cok seviyorum. İleride iyi bir ressam olmak istiyorum Berna ögretmenim gibi. Birleşmiş ressamların Zafer Çarşısı’nda yapmış olduğu 3 sergiye katıldım. Resim yapmak benin için dinlenmek ve çok büyük bir mutluluk.”

Ress4F0

Şimşek’in annesi Öznur Şimşek ve Özlem Yazıcı da kızlarının böyle bir hobisi olduğu için büyük gurur duyduklarını, onların başarıları için destek olmaya, ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirttiler.

Kaynak: BAŞKENT GAZETESİ-Zehra ŞAHİNDOKUYUCU