Türkiye Büyükelçisi Sayın Javier Díaz de León’un katılımıyla gerçekleşecek olan “Mexico: Tierra Viva” sergisinin açılışı sanatseverleri bekliyor. Bu özel sergide, Meksika çağdaş sanatının güçlü temsilcileri Ankara’da bir araya geliyor. 12 değerli sanatçının eserleri, ülkenin tarihsel zenginliğini, kültürel çeşitliliğini ve modern sanat anlayışını farklı estetik yaklaşımlarla izleyiciyle buluşturacak.

Eylül ayında İstanbul’da, Meksika’nın bağımsızlık kutlamaları kapsamında Kaffa Miro’da açılan ilk edisyonun ardından, serginin Ankara durağı; yeni eserler, yeni katılımcılar ve genişleyen seçkisiyle daha kapsamlı bir yapı sunuyor.

Serginin Küratörü Ebru Coşkun, “Bu sergi, sadece bir coğrafyadan gelen eserlerin Ankara’da buluşması değil; iki kadim kültürün ruhlarının birbirine bakması. Ateşin, rengin, ritüelin toprağı Meksika ile; bilgeliğin, simgelerin ve sessiz sezginin yurdu Anadolu aynı nabızda atıyor. Bu sergi, tüm bu sanatçıların ortak sesini fısıldayan bir alan yaratıyor. Meksika’nın yaşayan hafızası ile Ankara’nın kültürel damarları birleştiğinde, bu mekân bir sergi salonu olmaktan çıkar; iki ülkenin ruhunun birbirine dokunduğu bir eşik haline gelir. Akdora Art Gallery olarak bu uluslararası buluşmayı saygı, derinlik ve ruhla karşılıyoruz. Bu manifesto, iki kültürün birbirine selam verişinin bir mührüdür.” dedi.

Devamı için tıklayınız.

Kaynak: BAŞKENT GAZETESİ - MAKBULE AKGÜL