Ankara’da ilk mazbatasını alacak isimlerden biri tiyatro sanatçısı ve çiçeği burnunda Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu olacak.  Saat 11’de Etimesgut Belediyesi’nde düzenlenecek törenle mazbatasını alacak olan isme, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik edecek.

“ETİMESGUT’TA ENVER DEMİREL DEVRİ SONA ERDİ”

Enver Demirel, 1999’da yapılan seçimlerde ilk kez MHP’den Etimesgut belediye başkanlığına seçilmişti. İlk döneminin ardından 2004 seçimlerini kaybetti. 2009’da partisi tarafından yeniden aday gösterilen Demirel, bu tarihten sonra girdiği tüm seçimleri kazandı. Etimesgut’u dört dönem yöneten Demirel, beşinci kez aday gösterildi.  2019 yılında yapılan son seçimde Demirel, yüzde 49,57 oy aldı. 2024 seçimlerinde ise Erdal Beşikçioğlu belediye başkanlık yarışını yüzde 56,61 oy olarak kazandı ve ilçede MHP devri kapanmış oldu.

“YÜZDE 60 OY ORANIYLA RAKİBİNE FARK ATTI”

Hitit Rallisi Heyecanı Başkentte yaşanacak Hitit Rallisi Heyecanı Başkentte yaşanacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 31 Mart seçimlerinde rakibi Turgut Altınok’a fark atarak kazanan isim oldu. Yavaş yüzde 60 oranında aldığı oy oranıyla rakiplerini geride bırakarak yeniden Ankara’nın 5 yıllık başkanı oldu.  Bugün önce Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’ya eşlik edecek isim saat 13:00’te kendi mazbatasını alarak göreve başlayacak.  

“KEÇİÖREN’DE TURGUT ALTINOK DÖNEMİ SONA ERDİ”

Keçiören’de yarışı göğüsleyen isimse CHP’nin adayı Mesut Özarslan oldu. İlk kez belediye başkanlık koltuğuna oturacak olan Özarslan yıllardır ilçede süren Altınok dönemini de sona erdirdi. Özarslan bugün saat 16:00’da mazbata alacak isimlerden.  

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI