'Türkiye'nin en önemli ilçesi hangisidir diye sorulsa, kuşkusuz 'Çankaya' sözcüğü dökülecektir dudaklardan.

Tarihtir Çankaya…

Başkent içindeki başkenttir.

Tarihi ve kültürel birçok değeri barındırır bünyesinde.

''En'' lerin de başkentidir…

2018 sonu itibarıyla 920 bin 890'ı bulan nüfusuyla en kalabalık ilçe olma unvanını elinde bulundururken, bu özelliğiyle 57 ilin nüfusunu geride bıraktı.

TÜİK verilerinden derlenen bilgilere göre 2017 yılında en çok üniversite mezununun yaşadığı ilçeler sıralamasında, 356 bin 754 üniversite mezunu ile ilk sıra Çankaya'nın oldu.

'İnsani gelişme endeksinde' en yüksek gelişmişlik düzeyiyle sağlık, eğitim, ekonomik durum, sosyal yaşam, çevre ve ulaşımı içeren tüm kategorilerde birinciliği elinde bulundurdu Çankaya.

'En'ler rekortmeni bununla yetinir mi?

Elbette ki; 'hayır'

Bir de muhtarlar boyutu var bunun.

31 Mart yerel seçimlerinde Çankaya İlçesi'nde yeni seçilen 40 muhtarın 37'sini kadınlar oluşturdu. .

Böylece 123 mahallesi bulunan Çankaya'nın 47 mahallesinin yönetimini kadın muhtarlar üstlenmiş oldu.

Sınırları içinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Köşkü, TBMM, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları, bakanlıklar, kamu kuruluşları, büyükelçilikler, önemli ticari, kültürel ve sosyal merkezlerle yalnız Ankara'nın değil, Türkiye'nin kalbidir Çankaya.

Ankara'yı yıllardır maruz kaldığı ihmalden kurtarıp, gelişmiş ülkelerin modern başkentleriyle yarış edebilecek düzeye getirecek hizmet treninin lokomotifidir.

Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde, ortak akılda buluşacak başkentin diğer ilçeleriyle yürütülecek çalışmalar Ankara'yı, başta turizm olmak üzere pek çok alanda tarihine yakışır bir konuma getirecektir.

Böyle bir çalışma, Ankara'ya çok daha fazla ''En''ler kazandıracaktır.

Engelleme amaçlı tutumlar ise zaman kaybından öte bir anlam taşımayacaktır.