Ankara’nın belleği olma özelliği taşıyan Ulus’un tarihi dokusunun yaşatılması ve yepyeni bir görünüme kavuşması için başlatılan çalışmalar, meyvelerini veriyor.

Kapsamlı bir dönüşüm çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, çevre düzenlemesiyle de Ulus'un yeniden cazibe merkezi haline gelmesi yönünde önemli çalışmalara imza atıyor.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından modern bir hale kavuşturulan Ulus Hali, esnaf ve vatandaşın yüzünü güldürüyor.

Tarihi yapısının aslına uygun olarak restore edilen ve 27 milyon 100 bin liralık maliyetle tamamlanarak hizmete açılan tarihi Ulus Hali’ne esnaf ve vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında; 6 yeni yağmur suyu hattının eklenerek çatı sistemi baştan aşağı değiştirildi ve yıllardır çatıdan akan yağmur suyu problemi ortadan kaldırıldı. 

Zemine döşenen granit taş parke ile yağışlı havalarda karşılaşılan sorun da çözüme kavuşturuldu.

Yapılan yenileme ve modernleştirme çalışmaları Başkent halkı tarafından memnunlukla karşılanıyor ancak satışa sunulan sebze-meyve ve diğer gıda ürünlerinin üzerindeki etiketler, o memnunluğa gölge düşürüyor.

Özellikle dar ve sabit gelirliler, ‘’ucuzluğun adresi’’ olarak bilinen Hal’de bile fiyatların ülke ekonomisinin içinde bulunduğu olumsuz durumu gösterdiğini belirtiyor.

Vatandaşlar, Hal esnafının eskiden alış-verişte para üstü olarak kullandığı bir demet maydanozun, dereotunun bile fiyatlarının oldukça yüksek seviyelere gelmesinden yakınıyor.

Dar gelirli, yalnızca Hal’in değil, etiketlerin de yüz güldürmesini istiyor.

Öyle ya…

Haksız da sayılmazlar…