Ankara Kalesi’nde Emin Antik Sanatevi’nde, Japonya’dan Belçika’ya, Almanya’dan İngiltere ve Kore’den ödüller alan işitme engelli sanatçı Raif Gökkuş, canlı performansı ile sevenlerine güzel bir hafta sonu yaşattı.
Resim ve karikatür sanatında yarattığı eserlerle dünyanın birçok ülkesinden aldığı ödüllerle isim yapan sanatçı Gökkuş, hayatın akışında duyamadığı sesleri, tuvale yansıttığı renklerdeki görsellikle anlatıyor.
25 karikatür ödülü var
Hayatın akışındaki sesleri duyamayan sanatçı, tuvale yansıttığı renklerle aslında duyamadığı sesleri de görselleştiriyor. Aynı zamanda karikatürist de olan sanatçının 25’in üzerinde karikatür ödülü bulunuyor.
Sivas Zara’da 1956 yılında dünyaya gelen sanatçının, Japonya, Belçika, Almanya, Kore ve İngiltere’den ödülleri var. Sanatçının karikatür ödüllerinin yanı sıra, son dönemde Bosna Savaşı ile ilgili eserlerinden de ‘savaş kurgusu’ ödülleri de yer alıyor.
60 öğrenciye resim dersi veriyor
Son dönemde karikatür sanatını askıya aldığını anlatan sanatçı Raif Gökkuş, daha çok resim sanatı ile ilgileniyor. Sanatçının bu dönemde sayıları 60a’a ulaşan resim dersi verdiği öğrencisi bulunuyor. Üstelik bu öğrencilerin tamamı işitme engeli olmayan kişiler.