Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ı ziyaretinde, Kızılay–Esenboğa Metro Hattı projesinin 2026 yılında başlayacağını açıkladı. Uzun süredir ATO’nun gündeminde yer alan proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ATO ziyareti sırasında da dile getirilmişti.
ATO Başkanı Gürsel Baran, yazılı açıklamasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği yatırımların Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladığını belirterek, “Bakanlığımız, projelerini hayata geçirirken Türkiye’nin geleceğini de inşa ediyor” dedi.
“Ankara’ya Çağ Atlatacak Bir Proje”
Baran, Bakan Uraloğlu’nun ziyareti sırasında metro hattının yatırım planına alındığını ve yapımına 2026 yılı içinde başlanacağını müjdelediğini ifade etti.
ATO olarak yıllardır Kızılay–Esenboğa Havalimanı arasında metro hattı yapılmasını gündeme taşıdıklarını belirten Baran, “Bu hattın hayata geçmesi Ankara’ya çağ atlatacak” dedi.
Metro hattının Pursaklar ve Akyurt başta olmak üzere güzergâh üzerindeki yerleşim yerleri için de büyük önem taşıdığını vurgulayan Baran, “Esenboğa Havalimanı yılda yaklaşık 13 milyon yolcuya hizmet veriyor. Artan yurtdışı uçuş sayıları, üniversitelerimize gelen yabancı öğrenciler ve büyüyen ticaret hacmi göz önünde bulundurulduğunda, bu proje Ankara’nın geleceği için hayati öneme sahip” diye konuştu.
Baran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Bakan Uraloğlu’na teşekkür ederek, “Ankara’nın ulaşım altyapısında önemli bir dönüm noktası olacak bu yatırım, şehrimizin ticaret, turizm ve sağlık alanlarındaki gelişimini hızlandıracak” ifadelerini kullandı.
Ziyarette Kimler Yer Aldı?
Bakan Uraloğlu’na ziyaretinde; Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Civan ve bakanlık temsilcileri eşlik etti.
ATO adına ise Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Başkan Yardımcıları toplantıya katıldı.
Baran, Ankara’nın son yıllarda sanayi, teknoloji, savunma ve hizmet sektörlerinde güçlü bir ekonomik merkez haline geldiğini belirterek, “Bu büyümenin sürdürülebilirliği için ulaşımda entegrasyonun artırılması şart” dedi.