Fatih Erbakan: İsrail ile ticaretin durdurulması son derece önemli Fatih Erbakan: İsrail ile ticaretin durdurulması son derece önemli

İYİ Parti’de başlayan istifa dalgasına bugün bir yenisi daha eklendi. Üst düzey isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, partisinin 27 Nisan’da gerçekleşecek kurultayı öncesi istifasını duyurdu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Aydemir, “Partideki çalışma arkadaşlarımla aynı rotada ilerleyemeyeceğimizi üzülerek müşahede ettim. Bu sebeple İYİ Partiden ayrılmaya karar verdim” dedi.

Mesajında Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunlara da yer veren Aydemir, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden geçiyoruz. Genç, yaşlı kimsenin umudu kalmamış vaziyette. Bugün ülkenin gerçek ihtiyacı, ‘ideolojik düşüncelerin yaşatılması’ değil. Evine giderken çocuğuna ‘istediklerini’ alamayan babadır bu ülkenin problemi. Faturalarını ödeyemeyen milyonlardır. Kirasını ödeyemeyenlerdir. Şehir dışında üniversiteyi kazanmış çocuğunu okutamayan ailedir. Türkiye’nin bekâ sorunu bîtap düşmüş insanlardır. Adaletin neredeyse hiç bir alanda olmadığı, hukukun ayaklar altına alındığı, yargının işlemediği, özgürlüklerin kısıtlandığı, kurumların oldukça zayıfladığı, liyakat yerine sadakatin esas alındığı, kamu yönetiminde şeffaflık ve hesap verebilirliğin olmadığı bir süreç yaşıyoruz. Bütün bunlar güzel ülkemiz için gerçek bir bekâ sorunudur. Ve bütün bunlardan iktidar ve muhalefeti ile bütün siyaset sistemi sorumludur.”

Aydemir, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e teşekkür ederek, istifa mesajını şu şekilde sonlandırdı:

“Ortak yol yürüdüğüm, şahsıma önce başdanışman, sonrasında genel başkan yardımcılığı görevini tevdi eden sayın Meral Akşener'e bir kez daha şükranlarımı sunarım. Beraber çalışma fırsatı bulduğum bütün arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. 27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan İYİ Parti olağanüstü kongresinin başarılı bir şekilde geçmesini temenni ederken, mevcut başkan adaylarına başarılar dilerim.”

Muhabir: Merve Us Acıoğlu