TBMM Genel Kurulu'nda yapılan bazı gündem dışı konuşmalar, göz ardı edilen ve ihmale uğrayan bazı sorunların ortadan kaldırılması amacıyla yetkili makamlara hatırlatılması konusunda atılan adımlardan birini oluşturuyor.

Bu yöndeki hatırlatmalar çoklukla muhalefet kanadından geliyor. O nedenle de çözüme yönelik gerekli yanıtı bulamıyor.

Etkisi cılız kalıyor…

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, kısa süre önce Genel Kurul'da yaptığı gündem dışı konuşmada, Başkent'in göz ardı edildiğini söylediği bazı sorunlarını hatırlattı…

Çözüm istedi…

Kaya'nın sıraladıkları öyle hafife alınacak şeyler değil.

CHP'li vekil art arda sıralıyor…

Özetleyerek hatırlatalım:

-Ankara'nın yirmi beş yıl yerel yönetimlerde yaşadığı sorunların en büyüğü 750 milyon dolar harca ANKAPARK hala çöp olmaya devam ediyor.

Günde 1 milyon lira ile 1,5 lira arasında zarar eden işletme Ankara Büyükşehir Belediyesine devredilmiyor.''

-Ankara Havaalanı'na ya özel taksiyle gidiyorsunuz ya araçlarınızla. Metroya binip gitmek istemez misiniz? Yok metro. İzmir'de var, İstanbul'da var, dünya başkentlerinin tamamında var ama Ankara'da yok. Bırakın Ankara Büyükşehir Belediyesi bu sorunu çözsün. Gar-Etlik-Ovacık metrosu duruyor, bir çivi çakılmadı, Koru-Bağlıca-Sincan metrosuna da bir tek çivi çakılmadı, yapılmıyor.

-Bir başkent düşünün, fuar alanı yok. Akyurt'ta bir fuar alanı yapılacaktı, mahkeme fuar alanının yapımını durdurdu. Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Verin, fuar alanını yapalım, başkentimize bir fuar alanı kazandıralım, yirmi beş yıldır yapmadığınızı biz yapalım.' diyor ama ne yazık ki buna da izin verilmiyor.

-Şehir Hastanesini kurdunuz. Yolları kim yaptı? Ankara Büyükşehir Belediyesi. 365 milyon alacağı var, 'Ya paramı ver ya da karşılığında arsa ver.' diyor, ikisini de yapmıyorlar.

-Ankara'da Kalecik'te bir baraj yapıldı, Koyunbaba Barajı. Bu baraj, Kalecik köylülerinin arazisi istimlak edilerek yapıldı ama bu barajın yüzde 30'undan Kalecik halkı, yüzde 70'inden Çankırı halkı yararlanıyor. Köylüler perişan

-Siteler esnafı kan ağlıyor. Siteler'de yangında esnaf zararını alamıyor, neden biliyor musunuz? Sigorta yapılmıyor. Sigorta şirketleri diyor ki: 'Burada risk yüksek, sigorta yapamayız.' Zaten risk yüksek olmasa niye sigorta primi ödesin ki vatandaş?

-Ankara'da yaklaşık 156 okulun teslim edilme dönemi geçti, hala teslim edilmedi. Eylülde yüz yüze eğitim öğretim yapacaksınız, hangi yüzle yapacaksınız? Okul yok, derslik yok.

Kaya sorunları tek tek hatırlatmış…

Umalım da yanıt bulsun…

''Offf''ların yerini, ''Ohhh''lar alsın.