Kimi doktor, kimi teknisyen, kimi sekreter… Gazi Üniversitesi’nde görev yapan kadın sağlıkçıları ortak bir noktada buluşturansa resme olan ilgileri. 10 kadın sağlıkçı, kemoterapi hemşiresi Sema Efe’den ders alarak ikinci sergilerini hastane bünyesinde açtı. 100 eserin yer aldığı sergi hocalardan hastalara, akademik personelden idari personele kadar herkesin ilgisini çekiyor. Cumhuriyetin 100. Yılında kadın sağlıkçıların fırçalarından çıkan eserler göz kamaştırıyor.

 “TEKERLEKLİ SANDALYEYLE ZİYARET EDEN DE VAR KOLTUK DEĞNEKLERİYLE GELENDE”

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Canan Yılmaz biyokimya profesörü. 3 yıldır resim yapıyor. Resim hocaları Sema Efe’nin önderliğinde yola çıktıklarını anlatıyor. Deprem olduğu için geçen yıl sergi açamadıklarını dile getiren Prof. Dr. Yılmaz, bu yıl ikincisini düzenlediklerini aktarıyor.

“Otomobil ihtiyacı olanlar bir an önce alışverişini tamamlamalı” “Otomobil ihtiyacı olanlar bir an önce alışverişini tamamlamalı”

“SANATIN RAHATLATMA ETKİSİ VAR”

Hem 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hem de 14 Mart Tıp Bayramını kapsaması açısından bu tarihi seçtiklerine dikkat çekiyor.   Yılmaz, hastaların yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek şöyle devam ediyor: “Henüz öğrenciyiz; ama rektörlük bu anlamda bizi desteklemek istiyor. Hocalar, hastalar, akademik personel, idari personel herkese açık sergimiz. Tekerlekli sandalyeyle de gelen var koltuk değneğiyle gelen hastalar da. Hem onlar için moral oluyor hem biz mutlu oluyoruz. Çünkü sanatın rahatlatma gibi bir etkisi var.”

Gazili kadın sağlıkçıların fırçalarından çıkan resim sergisi 14 Mart Tıp Bayramı’nda sona erecek. Sergiyi görmek isteyenler hastanenin başhekimlik girişi C blok Zemin katta ziyaret edebilir.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI