Kahramankazan Belediyesi tarafından Kumpınar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anlamlı programa; Kahramankazan Kaymakamı Mustafa Yılmaz, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Kahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Cafer Akın ile çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı.
BAŞKAN ÇIRPANOĞLU: "SİZLER BİZE ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİSİNİZ"
Programda kürsüye çıkarak davetlilere hitap eden Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, konuşmasında Çanakkale ruhunun önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Bugün burada sadece bir iftar sofrasında değil, büyük bir vefa sofrasında bir aradayız. 111 yıl önce Çanakkale’de 'Çanakkale geçilmez!' diyerek tarihin akışını değiştiren o ruh, bugün Kahramankazan’ın sokaklarında, sizlerin vakur duruşunda yaşamaya devam ediyor. Şehitlerimizin geride bıraktığı kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimiz; sizler bu vatanın yaşayan tapu senetlerisiniz. Bizler, sizlerin her zaman yanında olmayı, sorunlarınıza çözüm üretmeyi asli görevimiz biliyoruz. Kapımız da gönlümüz de sizlere her zaman sonuna kadar açıktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum."





