Ankara'nın tarihi ve turistik semtlerinden biri olan Hamamönü, Ankara'nın turizm merkezi haline geldi. Bölge, restore edilen tarihi evler, müzeler ve yeşil alanlarıyla Ankaralılar'ın vazgeçilmezleri arasında girdi. Ankara Hamamönü şu an konak ve mimari yapı ile tarihsel açıdan kültür turizmi potansiyeli barındıran çok önemli bir merkez konumunda.

Altındağ Belediyesi, ilçenin tarihi dokusunu yeniden ayağa kaldırarak, bundan birkaç yıl öncesine kadar insanların içinden geçmeye ürktüğü, unutulan, ihmal edilen ve kaderine terk edilen bölgeyi tekrar hayata kazandırdı. Restore edilerek Ankara'ya kazandırılan alan içerisinde her zevke ve bütçeye hitap eden restoranlar, kafeler, pastaneler, çay evleri ve turistik eşya satan mağazalarla birlikte kültür sanat merkezleri ve müzelerin de sayısı arttırılarak, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek mekanlar oluşturuldu.

'KUMDA TÜRKK KAHVESİ KEYFİ'

Hamamönü'nün tarihi dokusu içerisinde; kahvaltınızı yapabileceğiniz, farklı yörelere ait lezzetleri tadabileceğiniz ve dostlarınızla hoşça vakit geçirebileceğiniz çok sayıda restoran, kafe ve pastane mevcut. Ankara'nın merkezi diyebileceğimiz bir noktada yer almasına rağmen, kentin kalabalığı ve gürültüsünden tamamen uzak olması dolayısıyla, kültürel ve tarihi doku içerisinde yer alan mekanlarıyla, koşuşturmadan kaçarak sakin bir yer arayanların da gözdesi.

Tarihi mekanlar kumda pişirilen bol köpüklü Türk kahvesiyle de müdavimlerini ağırlıyor. Çok sayıda Ankaralı kahve keyfini Hamamönü'nde yaşıyor. Buradaki kahveler kumda yapılıyor, bir kez tadan da bu lezzetten vazgeçemiyor.

DÖNEMİN RUHU YAŞATILIYOR

Hamamönü'ne özel hanlar, hamamlar, çarşılar ve parklar dahil olmak üzere pek çok tarihi yapı 2011 yılında başlatılan projelerle restore edildi. Düzenlenen çalışmalarda tarihi evlerin içerisine giren ziyaretçiler dönemin eşyaları ve dekorasyonu ile karşılaşıyor. Tarihi mekanlarda şark köşeleri, bakır eşyalar, gaz lambaları, tarihi yazıtlar ve döneme eşlik eden eşyalar sergileniyor.

Osmanlı devletinin tarihi eserlerine ev sahipliği yapan Ankara Hamamönü, günümüzde açıkhava müzesi niteliğinde. Mehmet Akif Ersoy Müze Evi olan ve Türkiye'nin ilk edebiyat müzesi sayılarak 1921'de İstiklal Marşı'nın yazıldığı Taceddin Dergahı da burada yer alıyor. Mehmet Akif'in fotoğrafları ve pek çok eşyası da burada sergileniyor.

Ayrıca Kamil Paşa Konağı, İshak Ağa Konağı ve Karacabey Camii gibi pek çok tarihi yapıya da ev sahipliği yapıyor. Mehmet Çelebi camisi, Mehmet Akif Ersoy Meydanı'ndaki saat kulesi ve Sanat Sokağı gibi pek çok yer, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan merkezlerden. Belediye Kültür Sanat Evi olan Kabakçı Konağı'nda da akşamları yazlık sinema keyfi de yaşanıyor.

Editör: Haber Merkezi