Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Cumhuriyetin Kuruluşundan Türkiye Yüzyılına Türk Sporu Kongresi’nde Spor Federasyonları konulu oturum Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirildi. Oturumda konuşma yapan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, 2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda da yer almayı garantilediğini açıkladı. Olimpiyat formatında yapılan statü değişikliğinden dolayı Avrupa sıralamasında ilk üç ve Dünya sıralamasında ilk 10 içerisinde olan takımların olimpiyatlara gitmesinin büyük oranda kesinleştiğini ifade eden Üstündağ, “Biz dünya birincisiyiz, bizim bugün itibarıyla birinci sırada olan takımımızın 10. Sıraya düşmesi mümkün mü? Ancak hiç sahaya çıkmamamız lazım o sıraya düşmemiz için. Dolayısıyla böyle de bir avantajımız var” diye konuştu.

“DÜNYADA BİR NUMARAYIZ”

Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın dünya sıralamasında bir numarada yer aldığının altını çizerek, “Hayal edemeyeceğimiz yerdeyiz. 14. Sırada iken bugün birinci sıradayız. İkinci sırada olan ABD ile ise puan farkımız 38-38.5 aralığında. Ayrıca Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele eden 24 takım takım arasında tek namağlup takım, Türkiye voleybol Milli Takım’ı. Bunu başarmak Dünya Kupası’na sahip olmak ile mümkündü ve biz onu da Türkiye olarak aldık.

Avrupa’da ise iki final oynamış ve bir adet ikinciliğimiz vardı. Hiç şampiyon olamamıştık. Ama geçen yıl Belçika Brüksel'de Avrupa’nın en büyük takımları ile mücadele ederek, İtalya’yı yarı finalde Sırbistan'ı ise finalde mağlup ederek Avrupa Şampiyonu olduk. Şansımıza hep ev sahibi takımın gruplarında mücadele ettik. Ve 7’den 70’e vatandaşlarımızla birlikte gece gündüz demeden sokaklarda, ekranları başında Milli Takımımızın başarıları ile gururlandık.

“A MİLLİ ERKEK VOLEYBOL TAKIMI’NIN DA OLİMPİYATLARDA YER ALMA ŞANSI VAR”

A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın da olimpiyatlarda yer alma şansının yüzde 50 olduğunu belirten Üstündağ, “Erkek Milli Takım’ın şu anda olimpiyatlara gitme şansı bana göre yüzde 50. Kadın Milli Takımı’nın ardından Antalya’da yapacğımız Milletler Ligi birinci haftasında oynanacak dört müsabakayı da alırsak şansımız yüzde ellinin de üstünde olacak. Ve inşallah orada da o başarıyı elde edeceğiz” dedi.

“Her kadının kendi yüreğini anlatacak bir kalemi olmalı” “Her kadının kendi yüreğini anlatacak bir kalemi olmalı”

“ALTYAPIYA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ”

Altyapısı olmadan bir takım yada ferdi spor branşının belirli bir yere gelmesi ve başarılı olmasının kalıcı olmayacağını belirten Üstündağ, “Bu yüzden biz alt yapıya çok önem veriyor ve altyapıda çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Bizim altyapımızın omurgası TVF Voleybol Lisesi. Ve okulumuz son dünya şampiyonu. Okulumuz açıldığında spor lisesi adı altında diğer branşlardan da öğrenciler alıyordu. Daha sonra biz bu okulu tematik voleybol lisesine çevirdik ve voleybol lisesi olarak eğitim veriyoruz. Velilerin kafasındaki “Eğitim mi? Spor mu?” ikileminden çıkması adına en iyi eğitimi veriyor, en iyi çalışma ortamını sağlıyoruz. Üç öğün yemek, 5 yıldızlı konaklama imkanını sağlıyoruz. Bununla da kalmıyor öğrencilerimize karşılıksız burs veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ