Ziraat Türkiye Kupası 5. eleme turu maçında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Saat 19.00’da başlayacak müsabaka A Spor kanalından naklen yayınlanacak. Zorlu mücadeleyi Sarper Barış Saka yönetecek.

Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısı ve ardından yaşananlardan dolayı ligde beş maç seyircisiz oynama cezası alan MKE Ankaragücü, bu maçta taraftarına kavuşacak. Maça Ankaragüçlü taraftarın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

ANKARAGÜCÜ İVME YAKALAMAK İSTİYOR

Trendyol Süper Ligi’nde 6 maçlık galibiyet hasretini geçtiğimiz hafta Kasımpaşa karşısında 3-1’lik skorla gideren Ankaragücü, Ziraat Türkiye Kupası’nda da Çaykur Rizespor’u geçerek hem adını son 16’ya yazdırmak hem de iyi bir ivmeyi yakalamayı amaçlıyor.

Geçen sezon yarı final gördüğü Türkiye Kupası’nda bu sezon 3. eleme turundan başlayan MKE Ankaragücü, TFF 3. Lig takımı Malatya Arguvanspor'u 2-0, 4. eleme turunda ise TFF 2. Lig ekibi İskenderunspor'u 3-1'le geçmişti.

RİZESPOR ANKARAGÜCÜ’NE KARŞI 3 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Ankaragücü ile daha önce Süper Lig’de karşılaştığı 3 maçta 2 beraberlik 1 galibiyet alan Çaykur Rizespor, Türkiye Kupası’nda da Ankaragücü’nü yenerek son 16’da yer almayı istiyor.

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’na 4. turdan katılan Çaykur Rizespor, kendi evinde Bucaspor’u 4-0 yenerek adını 5. tura yazdıran taraf olmuştu.

Kaynak: Muhammed Ali YAHŞİ