DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda milletvekillerinin mal varlıklarına ilişkin tartışmalar hakkında konuştu. Ekmen, siyasette güvenin sağlanmasının ancak açık ve bağımsız denetimle mümkün olacağını söyledi.
“Siyasetin en kırılgan alanı mal edinimi”
Milletvekillerinin mal varlıkları üzerinden yürütülen tartışmalara değinen Ekmen, siyasetin en hassas alanlarından birinin mal edinimi olduğunu belirterek, “Samimiyet varsa 600 milletvekilinin tamamının mal varlığı şeffaf biçimde incelensin. Gizli beyanlar değil, gerçek ve bağımsız denetim yapılmalı” dedi.
“Araştırma komisyonu kuralım”
AK Parti Grubu’na çağrıda bulunan Ekmen, Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulmasını önerdi. Ekmen, “Milletvekillerinin siyasete girmeden önceki ve sonraki mal varlıklarını kapsayan bir inceleme yapalım” ifadelerini kullandı.
“Siyasi etik yasası çıkarılmalı”
Sadece incelemenin yeterli olmayacağını vurgulayan Ekmen, tüm partilerin uzlaşacağı bir siyasi etik yasasının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. “Siyasetin temizlenmesi, şeffaflık ve hesap verebilirlikle olur. Aksi halde Genel Kurul’daki tartışmalar sorunu çözmez” dedi.




