Kahramanmaraş'ın asırları aşan lezzetleri sınırları da aşmaya devam ediyor. Kendine özgü yapımı, taş fırında pişirilmesi ve geleneksel üretim yöntemiyle öne çıkan “Maraş Çöreği” Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaretle tescillendi. Yüzyıllardır Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan bu lezzet, Kahramanmaraş’ın AB tescili alan 3’üncü ürünü, Türkiye’nin ise 44’üncü tescilli ürünü oldu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından değerlendirmesinde “Maraş Çöreği, Çağlayancerit Cevizi ve Maraş Tarhanası'ndan sonra AB tarafından tescillenen bir başka Kahramanmaraş lezzeti oldu. Böylelikle AB’den tescilli ürün sayımız 44’e yükseldi” dedi.
Muhabir: Cemil Cahit Saraçoğlu




