Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (ANKESOB) bağlı gıda sektörüne hizmet eden meslek esnaf odalarının başkanları; Ankara Pastacılar Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kahveci, Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Delibaş, Ankara Yufkacılar ve Kadayıfçılar Esnaf Odası Başkanı Akın Yüksel, Ankara Hamburger Pizza ve Piknik İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Adem Türk ve Ankara Lokantacılar Kebapçılar ve Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Dilaver Alamur, 3. Kayseri Gastronomi Günleri (24-26 Ekim) açılış programına katıldı. Ankara heyetine, Gaziantep Helvacılar ve Dondurmacılar Esnaf Odası Başkanı Emin Özlü ve Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan da eşlik etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen ve bu yıl üçüncü kez kapılarını ziyaretçilerine açan Kayseri Gastronomi Günleri açılış programına katılmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Oda Başkanları; mantısından pastırmasına, tatlısından yöresel lezzetlerine kadar Türk mutfağında özgün bir yeri olan Kayseri mutfağının tüm zenginliklerinin, coğrafi işaretli lezzetlerinin ve gastronomi kültürünün ulusal ve uluslararası anlamda ziyaretçilere tanıtılmasını çok değerli bulduklarını kaydetti.
SEYMENLER, KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ'NDE İLGİ ODAĞI OLDU
Ankara Kulübü Derneği Seymenleri de; “4. Uluslararası Oğuz Boyları Sempozyumu” için bulundukları Kayseri’de, Kayseri Gastronomi Günleri’ne davetli olarak katılırken, açılışta sergiledikleri gösteri ile büyük beğeni topladı. Etkinlik alanını gezerek, sergilenen ürünlerle ilgili stantlara ziyaretlerde bulunan Seymenler, aynı zamanda Ankara’nın kadim kültürel mirasını en iyi şekilde temsil etti.




