ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final etabının birinci ayağında Fenerbahçe Alagöz Holding ile ÇBK Mersin, Metro Enerji Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Saat 19.00’da başlayacak müsabaka, TRT Spor Yıldız kanalından naklen yayınlanacak.Zorlu müsabakayı Can Mavisu, Altuğ Köselerli ve Halil Erkoç hakem üçlüsü yönetecek.

TBL’de son finalist bugün belli olacak TBL’de son finalist bugün belli olacak

İki takım son olarak Kadınlar Türkiye Kupası Finali’nde karşı karşıya gelmiş ve Fenerbahçe Alagöz Holding, 79-76’lık skorla kupaya uzanan taraf olmuştu.

FENER BU SEZON HİÇ KAYBETMEDİ

ING Basketbol Süper Ligi’nde 26’da 26 yaparak normal sezonu namağlup lider olarak bitiren Fenerbahçe Alagöz Holding, çeyrek final etabında Botaş’ı, yarı final etabında ise Galatasaray Çağdaş Faktoring’i hem içeride hem dışarıda mağlup ederek adını finale yazdırdı.

ÇBK MERSİN DEPLASMANDA AVANTAJ ARAYACAK

Normal sezonu 17 galibiyet, 11 mağlubiyet ile 6. sırada tamamlayan ÇBK Mersin, play-off çeyrek final etabında OGM Ormanspor’u, yarı final etabında ise Beşiktaş BOA’yı geçerek finalde Fenerbahçe Alagöz Holding’in rakibi oldu.

Bu sezon sarı-lacivertlilere karşı hiç galibiyet alamayan Mersin ekibi, deplasmanda kazanıp seride avantaj yakalamayı hedefliyor. 

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ