İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu sabah Karşıyaka ilçesi Mavişehir Mahallesi'ndeki kaçak balıkçı barınakları ve iskeleleri yıkmak için çalışma başlattı. Mevcut barınağın dolu olduğunu söyleyen tekne sahipleri, teknelerini bağlayacak yer bulamadıklarını ifade etti. Karşıyaka'da yaşayan Orçun Hasbahçeli (48), "Belediyemiz bize yıkılacağına dair bir bildiri gönderdi. Ancak belediyeden isteğimiz, teknelerimizi koyabilecek bir yer vermesi. Biz de derme çatma bir yer istemiyoruz, bir barınak istiyoruz. Burada bir barınak var ve dolu. Teknelerimizi buraya koymak zorunda kalıyoruz. Teknelerimizi çıkartıp, başka koyacak yerimiz yok. Biz de bir çözüm üretilmesini istiyoruz. Bunun için de belediyeye müracaat ettik ama bir dönüş alamadık. Bir yer istiyoruz, aylık aidatımız neyse onu da ödeyelim. Hobi olarak tekneyle vakit geçiriyoruz ama koyacak yer bulamıyoruz" dedi.
'GECEYİ TEKNEDE GEÇİRDİM'
Mavişehir Mahallesi’nde iki teknesi bulunan Kemal Mete (38) ise "Benim dışımda çok sayıda arkadaşımın da teknesi var. Sabah yıkım olacağını bildiğim için gece teknemde kaldım. Sabah ise yıkımla birlikte uyandım. İzmir'de teknemizi çekebileceğimiz bir yer yok. Çözüm olarak barınak yapılmasını istiyoruz. Bugün yıkılsa bile yine yer bulamayınca iskele yapılacak. Barınak yapılırsa biz aidatımızı ödemeye hazırız" diye konuştu.
'VATANDAŞLARIN ŞİKAYETLERİ DOĞRULTUSUNDA HAREKETE GEÇİLDİ'
İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki kaçak balıkçı barınakları ve iskeleler için başlatılan yıkım çalışmasına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan başvurular doğrultusunda, Bostanlı Balıkçı Barınağı ile Deniz Kafe arasında kalan kıyı bölümünde Kıyı Kanunu ve İmar Kanunu'nun ilgili yönetmeliklerine aykırı şekilde izinsiz yapılan platformlar ve ahşap iskeleler kaldırılıyor. Bu bölgede oluşturulan düzeneklerin üzerine masa konulmak suretiyle özellikle geceleri izinsiz ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ve çevrede yaşayan vatandaşların şikayetleri doğrultusunda harekete geçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinesindeki ekiplerin tespitleri çerçevesinde yıkımlar başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, mevzuat kapsamında Karşıyaka Kaymakamlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Liman Dairesi Başkanlığı ve ilgili birimlerin temsilcileri ile toplantı yaparak işlem hakkında bilgilendirmede bulundu" denildi.




