Karşıyaka Belediyesi iştiraki şirketlerden çalışan Genel-İş Sendikası 10 No'lu Şubesine bağlı yaklaşık 1800 işçi dün, 5 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattı.

Karar üzerine ilçede bazı cadde ve sokaklarda biriken çöpler kötü koku ve görüntü oluşturdu.

Esnaf İsmail Karataş gazetecilere, Karşıyaka'da uzun zamandır çöp sorunu yaşandığını belirtti.

Çöp sorunun çözümü için belediyeye defalarca dilekçe verdiğini anlatan Karataş, "Son 6-7 aydır biz bu sıkıntıyı çok çekiyoruz. Sineklerden, kokudan çok şikayetçiyiz. Belediye işçilerine de hak veriyoruz uzun zamandır maaş alamıyorlar ama bizim günahımız ne? Biz burada esnafız. Biz gıda satıyoruz, her şeyimiz dört dörtlükken dışarıdan gelen sineklere yetişemiyoruz." dedi.

Karataş, Karşıyakalıların bu durumu hakketmediğini sözlerine ekledi.

Hanife Ayra ise evlerinin karşısında biriken çöplere çözüm bulunması için belediyeye defalarca konuyu aktardığını ifade etti.

Belediyeden görevini yerine getirmesini beklediklerini belirten Ayra, "Günde üç defa toplanması gerekiyorsa üç defa araç gelmesi lazım. Mahalleler kalabalık ve kapasite ortada. Buna çözüm bulunmazsa zaten olacağı da bu." diye konuştu.

Sabahattin Kavak da yaşanan çöp sorununun sorumlusunun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu iddia etti.

İzmir'de çöp biriktirme alanı olmadığı için ilçe belediyelerinin bu tür sorunlar yaşadığını anlatan Kavak, "Biran önce yerel yönetimle hükümet el ele verip çöp toplama sorununu bir an önce çözmeleri lazım." ifadelerini kullandı.

Ali Bilgin de "Sene olmuş 2025 millet uzaya gidiyor Türkiye'nin üçüncü büyük şehrine bu manzara yakışmıyor. Bir çözüm bulunması lazım. Bizim vergilerimizle ödeniyor bunların paraları. İnsanlar sabah akşam çalışıyor vergisini ödüyor, bu manzara yakışıyor mu" diye konuştu.

Kaynak: AA