31 Mart yerel seçimlerinden sonra istifası gündeme gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kurultay kararı aldıklarını açıkladı ancak aday olup olmayacağı konusuna değinmedi.
Seçim sonuçlarına göre 1 il, 27 ilçe ve belde olmak üzere 31 yerin kendilerine emanet edildiğini söyledi.

“EMEKLİLER SANDIĞA GİTMEYEREK TEPKİ GÖSTERDİ”

31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Akşener, seçime katılımın düşük olduğunu söyledi. Emeklilerin, atanamayan öğretmenlerin, hakkına girilen kişilerin sandığa gitmeyerek tepki verdiklerini dile getirdi. Demirel’in ‘tencere her iktidarı sallar’ sözlerini hatırlatarak Erdoğan’a ‘AK Parti’nin eriyen oylarıyla yüzleşti. Umarık artık tüm Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olursun’ dedi. 

“OLAĞANÜSTÜ SEÇİM SÜRECİNİ BAŞLATTIK” 

Seçim sonuçlarına ilişkin  partisinin en kısa sürede öz eleştiri yapacağını belirten Akşener, olağanüstü seçim sürecini başlattıklarını şu sözlerle duyurdu: “Sandıklardan çıkan mesajı duymak hepimizin görevidir. Türkiye'nin demokratik bir devlet olma vasfı gereğince İYİ Parti olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Seçime ilişkin öz eleştirimizi yapacağız. Milletimizin bize vermiş olduğu mesajı, gereken adımları atacağız. Bu sebeple parti tüzüğümüzün genel başkanı olarak en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız.”    


Fotoğraf: Muhammed Ali YAHŞİ

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI