‘Dillere Destan’ 28 yıl sonra listelerde ‘Dillere Destan’ 28 yıl sonra listelerde

2008 yılında Youtube üzerinden yayınladığı şarkılarla adını duyuran ve 2010 yılında ‘Gücüme Giden Yol’ albümü ile Türk rap müziğinde büyük bir hayran kitleyi kendisine hayran bırakan Hidra yeni albümü Simülasyon ve sevilen şarkılarıyla yarın 6:45 KK Tunus sahnesinde konser verecek. Saat 22.00’de başlayacak konserin biletlerine www.bubilet.com.tr adresidnen ulaşılabilecek. 18 yaş sınırı bulunan etkinliğin kapıları ise 20.00’de açılmış olacak.

HİDRA HAKKINDA:

Gerçek adı Fatih Uslu olan Hidra 1993 yılında İngiltere’de doğmuştur. Dört yaşında ise ailesi ile birlikte Türkiye’ye dönen sanatçı 2008’de tanıştığı rap müzik çalışmalarını Ankara’da sürdürmektedir.

Çalışma hayatına lise yaşlarında başlamış olan Hidra, ilk olarak komilik yapmış ardından ise önce yarıda bıraktığı liseyi bitirmiş akabinde ise Ankara Üniversitesinin Dil Tarih ve Coğrafya bölümünü kazanmıştır.

İlk rap çalışmalarını internet ortamında yapan Hidra kendisine gelen olumlu tepkilerin ardından, “Gücüme Giden Yol” adlı ilk albümünü 2010 yılında yayınlayarak ile dinleyicilerin ilgisini çekmiştir. Bu albümün ardından Canbeatz Music Projet isimli yarışmaya katılan Hidra, bu yarışmada birincilik elde etmiş ve ardından Gerçek Yeraltı Rap yarışmasına katılarak 2. olmuştur .Bu yarışmalarda elde ettiği başarının ardından dinleyici kitlesini arttıran Fatih Uslu, “Nikotin Tedavisi” adını vermiş olduğu albümünü vakit kaybetmeden çıkarmış, Bu albümle ününü daha da arttırrarak 2012 yılında “Grafit ve Kilin” albümü ile Türkiye’de adını duyurmuştur.

Ankara başta olmak üzere çeşitli şehirlerde gerçekleştirdiği konserlere hayranları ile buluşan Hidra, “Hedefte” adlı albümünde yer alan “Ölüme İnat” parçası, Youtube’de en çok dinlenen rap şarkılar arasına girmiştir. Son olarak “Simülasyon” albümünü çıkaran ünlü rapçi aktif müzik hayatına verdiği konserlerle de devam etmektedir.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ