Göksu Parkı’nda geniş katılımlı olarak düzenlenen Kadın Emeği Pazarı, vatandaşlardan büyük ilgi gördü ve gün boyunca ziyaretçilerle ev sahipliği yaptı. Etkinliğe Etimesgut Belediye Başkan Yardımcıları Ebru Keyvan, Gültekin Bayındır, Muhtarlık İşleri Müdürü Fatih Albayrak ve belediye meclis üyeleri de katıldı.
Pazarda kadınlar, kendi el emekleriyle hazırladıkları ürünleri sergileme ve satışa sunma imkânı buldu. El yapımı takılardan, ev tekstiline, dekoratif ürünlere kadar birçok farklı kategoride ürün vatandaşların beğenisine sunuldu. Gerçekleştirilen etkinlikte 70 yeni üretici kadın stantları ile pazarda yer aldı ve kendi üretimlerini doğrudan tüketiciyle buluşturma fırsatını yakaladı. Aynı zamanda pazara LÖSEV ve TEMA da katılarak, sosyal sorumluluk kapsamında dayanışma pekiştirildi.
Kadınların üretimdeki varlığını güçlendirmek, iş yaşamında daha görünür olmalarını sağlamak ve aile bütçelerine katkıda bulunmalarına destek olmak amacıyla hayata geçirilen Kadın Emeği Pazarı projesi, hem üretici kadınlar hem de vatandaşlar açısından her geçen gün daha fazla ilgi görmeye devam ediyor. Pazar sayesinde kadınlar yalnızca ekonomik kazanç elde etmekle kalmıyor, aynı zamanda ürettikleri ürünleri daha geniş kitlelere ulaştırarak sosyal anlamda daha aktif olma fırsatı buluyor.
Etkinliğe katılarak stant açan kadınlar, böyle bir imkanı kendilerine sunan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu’na ve organizasyonda emeği geçen tüm belediye çalışanlarına teşekkürlerini dile getirdi. Kadınlar, bu tür projelerin kendilerini hem ekonomik hem de sosyal anlamda desteklediğini vurguladı.
Benzer şekilde pazara alışveriş yapmak için gelen vatandaşlar da Kadın Emeği Pazarı’nın yalnızca üretici kadınlara destek olmakla kalmadığını, aynı zamanda el emeği ürünlere güvenilir bir şekilde ulaşma imkanı sunduğunu ifade etti. Etimesgut genelinde devam edecek bu proje ile yerel ekonominin de desteklenmesi vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı.