Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 2023-24 normal sezonu 31. hafta maçında İtalya temsilcisi Olimpia Milano’ya konuk olacak. Saat 22.30’da Milan kentindeki Mediolanum Forum’da oynanacak mücadele S Sport kanalından naklen yayınlanacak. 

İki takım son olarak 6 Ekim 2023 tarihinde İstanbul’da karşılaşmış ve uzatmaya giden maçı Fenerbahçe 85-82’lik kazanmıştı.

FENER’DE HEDEF 5’TE 5

EuroLeague’de çıktığı son BEŞ maçından da zaferle ayrılan Fenerbahçe Beko, deplasmanda Milano’yu da geçerek galibiyet serisini beş maça çıkarmayı hedefliyor.
30 haftada 19 galibiyet, 11 mağlubiyet alan sarı-lacivertliler ligin 4. basamağında bulunuyor.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde de bu sezon başarılı bir performans sergileyen Sarunas Jasikevicius’un öğrencileri son olarak Manisa’yı kendi evinde 98-52 geçmiş ve haftayı 43 puanla lider kapatmıştı. 
 
MILANO KENDİ EVİNDE İDDİALI

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde gözler golcülerde olacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde gözler golcülerde olacak

Evinde oynadığı son üç EuroLeague maçını da kazanan Milano, toplamda 13 galibiyet, 17 mağlubiyet ile ligin 13. sırasında yer alıyor.

Son olarak deplasmanda zorlu rakibi Monaco’yu 98-80 yenen İtalyan ekibi, kendi liginde ise Venezia’ya 78-72 kaybetmiş ve haftayı 4. sırada tamamlamıştı. 

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ