ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin üçüncü ayağında ÇBK Mersin ile Fenerbahçe Alagöz Holding, Servet Tazegül Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Saat 19.30’da başlayacak müsabaka TRT Spor kanalından naklen yayınlanacak. Zorlu mücadeleyi Serkan Emlek, Semih Vural ve Orkun Yurttaş hakem üçlüsü yönetecek.

İki takım son olarak Euroleague finalinde karşılaşmış ve Fenerbahçe Alagöz Holding, ÇBK Mersin’i 106-73 mağlup ederek üst üste ikinci kez kupaya uzanmıştı.

Brezilyalı futbolcu Thiago Silva, sezon sonunda Chelsea'den ayrılıyor Brezilyalı futbolcu Thiago Silva, sezon sonunda Chelsea'den ayrılıyor

BÜYÜK AVANTAJ FENERBAHÇE’DE

Final serisinin ilk maçını 99-76, ikinci maçını ise 85-64 kazanarak durumu 2-0’a getiren Fenerbahçe Alagöz Holdin, Mersin deplasmanında da kazanıp şampiyonluğa ulaşmayı hedefliyor.

Sarı-lacivertliler normal sezonu 28’de 28 yaparak namağlup lider tamamlamış, çeyrek final etabında Botaş’ı, yarı final etabında ise Galatasaray Çağdaş Faktoring’i içeride ve dışarıda yenerek final etabına yükselmişti.

ÇBK MERSİN’İN SON ŞANSI

Play-off final etabının ilk iki maçını deplasmanda kaybederek 2-0 geriye düşen ÇBK Mersin, bu maçı kazanarak şampiyonluk umutlarını sürdürmeyi hedefliyor.

Normal sezonu 6. sırada tamamlayan Akdeniz ekibi, çeyrek finalde Ormanspor’u yarı finalde ise Beşiktaş’ı içeride ve dışarıda yenerek adını finale yazdırmıştı.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ