Ankara’da belediye başkanlık yarışını kazanan adaylar, mazbatalarını almaya başladı. Onlardan ilki Behzat Ç. dizisiyle hafızalarda yer eden ünlü tiyatro sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’ydu. Dört dönemdir ilçede belediye başkanlığında bulunan MHP’li Enver Demirel’in törene katılmamasıyla görevi Etimesgut Belediye Başkan Vekili Cemal Satılmış’tan devraldı.

“VATANDAŞ KOLTUĞU GETİRDİ”

İlçede 203 bin oy alarak yüzde 56.62’yle başkan seçilen  Beşikçioğlu bugün görevi teslim alarak başkanlık koltuğuna oturdu.  Ancak makamda olmayan koltuk elden ele havada getirilirken Beşikçioğlu da ‘Koltuk uçarak geliyor. Vatandaş koltuğu da getirdi’ diyerek espri yaptı. Devir teslim sırasında yaşlı bir vatandaş Mansur Yavaş’a yazdığı şiiri okudu. 

“AYRIŞTIRMADAN AYIRMADAN YÖNETECEĞİZ”

Çiçeği burnunda belediye başkanı Erdal Beşikçioğlu görevi devradıktan sonra duygularını şöyle dile getirdi: “İnsanın gurur duymaması mümkün değil. Umarım bu masanın, koltuğun hakkını layıkıyla yerine getiririz. Ayrıştırmadan, ayırmadan birlik olarak belediyemizi yönetiriz.” 

Devir teslim töreninden sonra belediye önüne gelen vatandaşlara ‘Bir belediye düşünüyoruz ki ‘Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine’ diyerek Nazım Hikmet’in dizeleriyle seslendi. 

“ANKARA’YA HEP BİRLİKTE HİZMET EDELİM”

Törene katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Beşikçioğlu’nun yeni görevini kutladı. Diğer belediye başkanlarına çağrıda bulunarak “Gelin Ankara’ya birlikte hizmet edelim. Alın teriyle çalışan herkes müsterih olsun. Etimesgut’u daha mutlu, daha umutlu hale getireceğiz. Şimdi hep beraber elele vereke güzel işler yapma zamanı” dedi. 

Trafik magandaları, kornayla uyaran sürücünün araç camını kırdı Trafik magandaları, kornayla uyaran sürücünün araç camını kırdı

Fotoğraflar: Muhammed Ali YAHŞİ

Muhabir: Nursel Dilek MANAVBAŞI