Turkish Airlines EuroLeague play-off çeyrek final etabının ikinci ayağında A Milli Erkek Basketbol Takımı baş antrenörü Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos ile İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv, Nikos Galis Olimpik Kapalı Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Saat 21:15'te başlayacak mücadele S Sport 2 kanalından naklen yayınlanacak.

Son olarak serinin ilk maçında Atina’da karşılaşan iki takımdan Maccabi, Panathinaikos’u 91-87 yenerek seride 1-0 öne geçmişti.

PANATHINAIKOS SERİYİ DENGELEMEK İSTİYOR

Pllay-off çeyrek final ilk maçını kaybeden Panathinaikos, serinin ikinci maçını alarak durumu 1-1’e getirmeyi hedefliyor.

Yeşil yoncalar, bir önceki maçın favorisi olarak gösterilmiş ancak Maccabi’li oyuncular Bonzie Colson ve Lorenzo Brown’un sayılarına engel olamamışlardı.

Türk Telekom Darüşşafaka’yı konuk edecek Türk Telekom Darüşşafaka’yı konuk edecek

Panathinaikos’un başantrenörü Ergin Ataman ise  karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında “Bu yıl Final Four’a kalamazsak gelecek sezon Panathinaikos’un başında olmayacağım” ifadelerini kullanarak sürpriz bir çıkışa imza atmıştı.

MACCABI’DE HEDEF 2’DE 2

Çeyrek finale deplasman dezavantajı ile başlamasına rağmen ilk maçı kazanarak 1-0 öne geçen Maccabi Tel Aviv, serinin ikinci maçını da kazanarak İsrail’e 2-0 önde gitmeyi hedefliyor.

Normal sezonda iki kere karşılaştığı rakibi Panathinaikos’u içeride ve dışarıda mağlup etmeyi başaran İsrail ekibi, ligi  7. sırada tamamlamıştı.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ