Başkent'te deniz ürünlerine farklı bir yorum getiren Ters Köşe Ankaralılarla buluşmaya hazırlanıyor. İncek Loft Alışveriş Caddesi'nde halkla buluşacak olan restoranta danışmanlık veren ve menüsünü hazırlayan Mehmet Tekmen, yeni lezzet noktası olacak Ters Köşe'nin 'Ülkemize özgü köfte, börek, gözleme, lahmacun, tandır, ezme, kokoreç, mantı gibi sevilen tatları balık ve diğer deniz ürünleri ile hazırlayarak müşterilerimizi farklı lezzetlerle tanıştıracağız' dedi.
'DENİZ ÜRÜNLERİYLE YENİ TATLAR'
Ters Köşe'de değişik pişirme yöntemleri ile balığın, ahtapotun, kalamarın, karidesin, deniz tarağının, midyenin, istiridyenin lezzetlerini bambaşka boyutlara taşıyacaklarını kaydeden Tekmen, 'Yeni serüvenimizde balığı, böceği, yumuşakçaları, kabukluları yeniden yorumlayarak farklı tatlar ve yeni lezzetler yaratmayı amaçlıyoruz' şeklinde konuştu.
'YENİ LEZZETLERİ SEVDİRECEĞİZ'
Mehmet Tekmen, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'de balık tüketiminin dünyada 30 kilogram, Avrupa'da ise 45 kilogram olmasına rağmen hala istenilen seviyelere çıkamadığına dikkat çekerken, 'Hayata geçirdiğimiz farklı lezzetleri misafirlerimize sevdirip bir deniz ülkesi olmamıza rağmen hamsi dahil 9 kilogramlarda seyreden kişi başına düşen balık tüketimini artırmayı hedefliyoruz' ifadelerini kullandı. Restorantta bugüne kadar denenmemiş, hamsi mücvel, deniz ürünleriyle yapılmış içli köfte, deniz ürünleriyle yapılmış pazı sarmayı tadabilirsiniz.