Ankara Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan CEPA Alışveriş Merkezi’nde Anneler günü öncesi Uluslararası El Sanatları ve Hediyelik Eşya Günleri düzenleniyor.


 

4 Mayıs’ta kurulan fuarda İran, Hindistan, Singapur, Kırgızistan gibi çeşitli ülkelerin el sanatı ürünleri satışa sunuluyor.

Fuara İran’dan katılan bir sanatçı,  ürünlerini İranlı bir ustadan temin ettiğini ve ilginin yüksek olduğunu söylüyor. Singapurlu bir satıcı ise ürünlerini kendisinin yaptığını belirterek, satışlardan memnun olduğunu dile getiriyor. Kimi satıcılar ise ekonomik krizin bir yansıması olarak vatandaşların yalnızca “gezmeye” geldiğini ve satışlarının düşük olduğunu ifade ediyor.

Trafik magandaları, kornayla uyaran sürücünün araç camını kırdı Trafik magandaları, kornayla uyaran sürücünün araç camını kırdı

Daha çok kadın üreticilerin yer aldığı fuarda Türkiye’den de el işi ürünler satışa sunuluyor. Kil testilerden, ipek şallara, doğal taşlarla tasarlanan takılardan, ahşap oyuncaklara dek geniş ürün seçeceği sunan fuar, 12 Mayıs Pazar, yani Anneler Günü’nde sona erecek.

Muhabir: Merve Us Acıoğlu