Markadan yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

"Belçika'da Avrupa'nın en gelişmiş çikolata tesislerinden birinde üretilen Veliche, temperleme, kalıplama ve fırınlama için ideal olan olağanüstü tadı, istikrarlı performansı ve teknik işlevselliği ile bilinen eksiksiz bir kuvertür çikolata yelpazesi sunuyor. En iyi pasta şefleriyle iş birliği içinde geliştirilen marka, Türkiye'nin zanaatkar ve profesyonel çikolata topluluklarının gelişen standartlarını karşılıyor.

"Cargill, küresel Ar-Ge gücünü yerel destek ve eğitimle birleştirerek Veliche'nin Türkiye'nin dinamik mutfak manzarasında beklentileri aşmasını sağlıyor. Butik çikolatacılardan beş yıldızlı pasta şeflerine kadar Veliche, yerel taleplere göre tasarlanmış güvenilir, birinci sınıf bir çikolata çözümü sunuyor.

"Tüm Veliche ürünleri, Cargill'in etik kaynak kullanımı, çiftçilerin refahı ve sürdürülebilir üretime olan uzun süredir devam eden bağlılığını yansıtan Rainforest Alliance Sertifikalı kakao çekirdekleri kullanılarak üretiliyor."

Cargill Gıda META Fonksiyonel Sistemler ve Strateji Kıdemli Direktörü Cem Beysel, "Türk artizan çikolata ve profesyonel pastacılık müşterilerinin, yüksek kaliteli, sürdürülebilir kaynaklı ve teknik olarak gelişmiş ürünlere yönelik talebi giderek artıyor. Gerkens kakao tozunun başarısının ardından, artan bu ihtiyacı karşılamak için VelicheÖ'i Türkiye'ye tanıtmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

"Veliche çikolatadan daha fazlasıdır - profesyoneller için yaratıcı bir araçtır" diyen Beysel, sözlerine şöye devam etti:

"Güvenilir performansı, olağanüstü akışkanlığı ve sürdürülebilirlik referanslarıyla Veliche, Türk şeflere sorumlu kaynak kullanımına katkıda bulunurken, inovasyon yapma gücü de veriyor."

Kaynak: DHA