ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off etabı yarı finalinin birinci ayağında Beşiktaş BOA ile ÇBK Mersin takımları, BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde karşı karşıya gelecek. Saat 17.00’de başlayacak müsabaka, TBF TV Youtube kanalından naklen yayınlanacak.

İki takım son olarak 3 Şubat 2024 tarihinde Mersin’de karşı karşıya gelmiş ve maçı Beşiktaş BOA 75-70 kazanmıştı.

BEŞİKTAŞ EVİNDE AVANTAJ ARAYACAK

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi normal sezonunu 2. sırada tamamlayan ve play-off çeyrek final etabında Nesibe Aydın’ı içeride ve dışarıda mağlup ederek adını yarı finale yazdıran Beşiktaş BOA, kendi evinde ÇBK Mersin’i de geçerek seride 1-0 öne geçmeyi amaçlıyor.

Bu sezon Avrupa’da da büyük başarı gösteren Aziz Akkaya’nın öğrencileri, Eurocup final serisinin ilk maçında İngiliz ekibi London Lions ile 3 Nisan Çarşamba günü İstanbul’da karşı karşıya gelecek.

ÇBK MERSİN ÜST ÜSTE İKİNCİ FİNALİ HEDEFLİYOR

Geçtiğimiz yıl ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off serisinde finale çıkan ve Fenerbahçe’ye seride 3-0 kaybederek normal sezonu 2. sırada tamamlayan ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA’yı geçerek üst üste ikinci defa final oynamayı hedefliyor.

Normal sezonu 6. sırada tamamlayarak play-off çeyrek finaline kalan Akdeniz ekibi, OGM Ormanspor’u içeride ve dışarıda mağlup ederek yarı finale yükselmişti.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ