Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2023-24 sezonu 26. hafta maçında Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Saat 20.30’da oynanacak mücadele beIN Sports tarafından canlı yayınlanacak. Zorlu derbiyi Yener Yılmaz, Sinem Tetik Akbayrak, Duhan Köyiçi hakem üçlüsü yönetecek.

Son olarak Cuma günü EuroLeague’de yine aynı salonda karşı karşıya gelen iki takımdan Anadolu Efes, Fenerbahçe’yi 82-80’lik skorla mağlup etmişti.

FENER RÖVANŞ İÇİN PARKEDE

Geçtiğimiz Cuma Turkish Airlines EuroLeague’in 33. haftasında ağırladığı Anadolu Efes’e 2 sayı ile kaybeden Fenerbahçe Beko, rakibini ligde mağlup ederek hem Euroleague’in rövanşını almak hem de zirve yarışında puan kaybetmemek istiyor. 

21 galibiyet 3 mağlubiyet ile 45 puan toplayarak ligde 2. basmakta yer alan sarı-lacivertliler, son olarak deplasmanda Petkimspor’u 81-59’la mağlup etmişti.

EFES LİDERLİK İÇİN SAYI ATACAK

Çıktığı 25 maçta 22 kez kazanıp 3’ünden ise mağlubiyet ile ayrılarak toplamda 47 puana ulaşan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Anadolu Efes, güçlü rakibini ligde de yenerek zirve yarışında büyük bir avantaj elde etmek istiyor.

Lacivert beyazlılar, son olarak kendi evinde Petkimspor’u 98-73’lük skorla geçmişti.

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını derbiye uğurladı Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarını derbiye uğurladı

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ