İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yarıyıl tatili 19 Ocak Cuma günü başladı. Ankara’da da öğrencilere karne hediyesi olacak pek çok ücretsiz etkinlik düzenleniyor. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yarıyıl tatiline giren öğrenciler için hazırlanan “Mucizeler Sirki”ne ev sahipliği yapıyor. ABB tarafından açılan ve Türkiye’nin en büyük tarım arazisi ve rekreasyon alanı olan BAKAP’ta dün başlayan sirk, 31 Ocak’a kadar üç gösterim şeklinde sürecek. Gösterim saatleri ise şu şekilde:

- Hafta içi birinci gösterim saat 13.00'te ikinci gösterim saat 16.00’da

- Hafta sonu birinci gösterim saat 13.00'te ikinci gösterim saat 16.00’da, üçüncü gösterim ise saat 19.00'da.

ÜCRETSİZ RİNG SEFERLERİ YAPILIYOR

Öğrencilerin BAKAP’taki sirke katılımı için ABB tarafından ücretsiz ring seferleri de düzenleniyor. AŞTİ’den BAKAP’a 11.00-21.00, Kızılay Zafer Çarşısı’ndan BAKAP’a 11.00-21.00 saatleri arasında ücretsiz ulaşım imkanı sunuluyor.

KENTPARK AVM’DE ÜCRETSİZ ETKİNLİK

Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Kentpark AVM’de de yarıyıl tatiline giren öğrenciler için ücretsiz etkinlikler düzenleniyor. 20 Ocak’ta başlayan etkinlikler, AVM’nin -1. kat Atrium alanında 4 Şubat’a kadar sürecek. Etkinlikler 4-12 yaş arası çocuklar için saat 13.00 ile 18.00 arasında gerçekleştiriliyor.  etkinlikler

Etkinliklere ilişkin bilgiler ise şu şekilde:

Minik Çiftçilerin Bahçesi: Çocuklarınız toprakla buluşuyor ve doğanın mucizelerini keşfederken, kendi bitkilerini yetiştirme şansı bulacaklar.

Survivor Macerası: Macera dolu bir parkurda yeteneklerini sınayacaklar ve takım çalışmasının önemini öğrenecekler.

Puzzle Blokları Zirvesi: Çocukların problem çözme becerilerini geliştirecek bu etkinlikte, heyecan verici bulmacalar onları bekliyor.

Sihirli Kumlardan Masal Diyarı: Hayal gücünün sınırlarını zorlayacak bu alanda, minikler kumlarla sihirli dünyalar yaratacak.

Denge Dünyası: Motor becerilerini ve denge yeteneklerini geliştirmek için tasarlanmış bu alanda çocuklar eğlenirken öğrenecek.

Renkli Tangram Köşesi: Renkler ve şekillerle dolu bu köşede, çocuklar geometrik şekilleri kullanarak yaratıcılıklarını sergileyecekler.

CEPA AVM’DE DE ÇOCUKLARI SÜRPRİZLER BEKLİYOR

 Yine Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Cepa AVM’de öğrencileri ücretsiz etkinlikler bekliyor. 20 Ocak’ta başlayan ve 4 Şubat’a kadar sürecek etkinlikler 4-12 yaş arası çocuklara yönelik gerçekleştiriliyor. Saat 14.0 ile 18.00 arası düzenlenen etkinlikler ise şu şekilde:

Mühendisler Atölyesi: Çocuklar mühendislik becerilerini keşfedecek, yaratıcılıklarını kullanarak çeşitli yapılar inşa edecekler.

Kara Tahta Atölyesi: Çocuklar bu atölyede kara tahta üzerinde çizim yaparak sanatsal yeteneklerini sergileyecekler.

Mutfak Atölyesi: Temel yemek yapma tekniklerini öğrenirken eğlenceli zaman geçirecekler.

Taş Boyama Atölyesi: Renkli boyalar ve farklı desenler ile taşları sanat eserine dönüştürecekler.

Mıknatıs Oyunları Atölyesi: Mıknatısların sihirli dünyasını keşfederken, bilimsel merakları da tetiklenecek.

Karlar Diyarı Atölyesi: Kış temalı bu atölyede çocuklar, kar ve buz ile ilgili eğlenceli etkinlikler yapacak.

Muhabir: Merve US ACIOĞLU