Congresium Ankara'da gerçekleştirilen Enfest Sokak Lezzetleri Festivali dün başladı. 23 Haziran'a kadar devam edecek olan Festivalde festivale katılan şefler, sokak lezzetlerini tanıtmak için Ankara'da olduklarını ve herkesi festivale beklediklerini belirtti. Festivalle ilgili Başkent'e konuşan Turkish Culinary Academy (TCA) sahibi Gürsel Çiloğulları, Adana'nın sokak lezzeti sıkmayı tanıttı. Çiloğulları, 'Adana'nın lezzetlerinden olan 'sıkma'yı anlatacağım. Sıkma; un, su ve mayayla yapılır. Unu, suyu ve mayayı karıştırıp kıvamına getirdikten sonra hamurun mayalanması için beklenir. Hamur mayalandıktan sonra, hamuru küçük parçalar haline getirerek sacda ya da tavada pişiririz hamuru. Önceden hazırladığımız harcı da peynir, çökelek, soğan maydanoz karışımı harcı da pişirdiğimiz küçük yufkanın arasına koyarak sıkarız ve ikram ederiz' dedi. Festivalde olmaktan mutlu olduklarını da dile getiren Çiloğulları, akademi olarak her yıl festivallere katılmaya çalışıyoruz. Bu festivalde olmak da büyük mutluluk veriyor' diye konuştu.
ÜNLÜ İSİMLER DE FESTİVALDE
Festivalin ilk günü Alya, bugün Can Bonomo, yarın Zeynep Bastık, 22 Haziran Cumartesi Dilan Çıtak ve Yeni Türkü, Pazar günü de Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars yer alacak. Ünlü Şef Tolgar Mireli, 23 Haziran'a kadar ENFEST Sokak Lezzetleri'nin izini sürecek. Şef Tolgar Mireli, Digiturk beIN GURME ile birlikte festival süresince alanda olacak ve çekim yapacak.