Karadeniz'in dillere destan lezzetleri mıhlama, hamsi, tereyağı ve yöresel peynirleri, Sıhhiye Yenişehir Pazarında düzenlenen Karadeniz Mıhlama ve Peynir Festivali’ndeki stantlarda yerini aldı. Başkentlilerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde taze taze pişirilen mıhlama ve hamsiye ilgi büyüktü. Kars gravyeri, Göle kaşarı, göğermiş çeçil peyniri, Erzincan’ın tulum peyniri, Trakya’nın ezine peyniri, İç Anadolu’nun obruk peyniri, Trabzon’un tereyağı ve yüzlerce çeşit kahvaltının olmazsa olmaz lezzetlerinin de tezgahlarda satışa sunulduğu festivalde tulum ve kemençe eşliğinde çekilen horon, ziyaretçilerden tam not aldı. 

MIHLAMA YARIŞI NEFES KESTİ

En güzel mıhlamayı yapmak için ocakların başına geçen 3 yarışmacının kıyasıya mücadelesi festivale renk kattı.

Yazın keyfi Yakacık’ta çıkıyor Yazın keyfi Yakacık’ta çıkıyor

Yarışmayı festival için Trabzon’dan gelen Yusuf Dilli kazandı. Dilli’ye birincilik ödülü olarak yöresel ürünlerden oluşan bir paket hediye edildi. 

Kemençe, tulum ve horon eşliğinde Karadeniz lezzetlerini tatmak ve satın almak isteyen başkentliler, 9 Haziran'a kadar Yenişehir Pazarında bulunan festivali ziyaret edebilecek.

KARADENİZ MIHLAMA VE PEYNİR FESTİVALİ'NDEN KARELERM A Y 8645

M A Y 8648M A Y 8601-1M A Y 8594233 A8011M A Y 8635M A Y 8625M A Y 8385M A Y 8453233 A8069M A Y 8596M A Y 8370M A Y 8657

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ