DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin ilk değerlendirmesini yaptı. 14 Mayıs 2023 Genel Seçimi’ne “Önce Türkiye” diyerek parti isminden feragat ettiklerini kaydeden Babacan, “Bu kez ise kendi ismimizle, kendi logomuzla seçmenimizin karşısına çıktık” dedi. Babacan, “Kazandığımız belediyelerdeki, yeni başkanlarımızı ve belediye meclis üyelerimizi tebrik etmek istiyorum. Belki çok sayıda değiller, fakat hepsi kıymetli; hepsi biricik” diye konuştu ve şu isimleri sıraladı:

“Adıyaman Çelikhan Belediye Başkanımız: Mahmut Şahin Adıyaman Besni Suvarlı Belediye Başkanımız: Haydar Sert Muş Bulanık Sarıpınar Belediye Başkanımız: Maşuk Ataş Muş Bulanık Rüstemgedik Belediye Başkanımız: Abit Özdemir”

VAKİT KAYBETMEDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ

Vakit kaybetmeden seçim sonuçlarını tüm ayrıntılarıyla değerlendireceklerini ifade eden Babacan, “Nerede başarılı olduk, nerede hata yaptık, hepsini masaya yatıracağız” dedi. Konuşmasında, başta iktidar olmak üzere diğer siyasi partilere de seslenen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sözlerimin sonunda diğer siyasi partilere de seslenmek istiyorum ama öncelikle de iktidar partisine sesleneyim: Yerel seçimler bitti. Şimdi zaman Türkiye’yi düşünme zamanı. Ülkemizin demokrasisine bir gram katkısı olacak her siyasi partiyi, her sivil toplum kuruluşunu, her fikir örgütünü ciddiye alın. Ülkeye daha fazla zarar vermeyin; kavgayı, ayrıştırmayı bırakın ve Türkiye için çalışın.”

Muhabir: Merve US ACIOĞLU