İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100.Yılında Ankara Tarihi ve Değerlerini Anlama Çalıştayı” projesi kapsamında Pursaklar’da yer alan Ankara’nın en büyük tiyatro salonu da basın mensuplarına tanıtıldı.
3 SEZONDA YÜZBİNE YAKIN SEYİRCİ
Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin 165 bin nüfuslu Pursaklarda Ankara’nın en büyük devlet tiyatrosunu açtıklarını belirterek ayda yaklaşık 3 farklı oyun onandığını belirtti. 3 yılda izleyici sayısının 100 binlere ulaştığına dikkat çeken Çetin şunları söyledi: “Bu kararı ilk aldığımızda Pursaklar’da bu büyüklükte bir Devlet Tiyatrosu olur mu demişlerdi, biz olacağına inanmıştık. Şimdi ayda üç farklı oyunu kapalı gişe oynuyoruz, bilet bulmak oldukça zor. Gelen izleyici profilinin yarısı Pursaklar izleyicisi iken diğer yarısı Ankara’nın çeşitli illerinden gelen izleyicilerimiz. Elimizde bu kadar güzel bir sahne varken boş durmadık, Pursaklar’ın gençlerinden oluşan bir tiyatro kulübü kurduk. Burada yüz elliye yakın gencimizi tiyatro sanatıyla tanıştırarak birer oyuncu olarak yetiştirdik. Pursaklar'ın gençleri artık tiyatroya ilgi duyuyor. Biz bunu başardık.” dedi.
GÖLBAŞI’NDAN BİLE SEYİRCİ GELİYOR
Pursaklar Belediyesi Tiyatro Genel Müdürü Mehmet Kabasakaloğlu sahnenin Ankara’nın en büyük tiyatro salonu olarak dizayn edildiğine değindi. Bugüne kadar 181 oyun sergilenen sahnede özel tiyatrolarında oynandığını ifade etti. Tüm şehirden izleyicilerinin olduğunu belirten Kabasakal, Gölbaşı’ndan dahi seyircilerinin olduklarına dikkat çekti. Yüzde 60’ının civar yerlerden yüzde 40’ının da Ankaranın merkez ilçelerinden olduğunu aktardı. Seyircinin burayı tercih etme sebebini ise şöyle açıkladı: “burası daha önceden bin 100 kişilik bir konferean salonuydu biz burayı bir tiyatro salonuna çevirdik. Burada 679 sandalye var. bu kapsamda Ankara’nın en büyük salonu. Diğer tiyatrolarda yer bulamayan seyirciler için burda yer bulmak daha kolay olabiliyor.
Fotoğraf: Muhammed Ali YAHŞİ