Ziraat Türkiye Kupası yarı final etabı birinci ayağında MKE Ankaragücü ile Beşiktaş, Eryaman Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Saat 20.30’da başlayacak müsabaka ATV kanalından naklen yayınlanacak. Zorlu mücadelede … düdük çalacak.

İki takım son olarak 19 Nisan Cuma günü Trendyol Süper Ligi’nde karşı karşıya gelmiş ve maçı Beşiktaş kendi evinde 2-0 kazanmıştı.

ANKARAGÜCÜ EVİNDE AVANTAJ ARAYACAK

Fenerbahçe Spor Kulübü 117 yaşında Fenerbahçe Spor Kulübü 117 yaşında

 Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçını kendi evinde oynayacak MKE Ankaragücü, Beşiktaş’ı taraftarı önünde geçerek ikinci maça avantajlı bir skorla çıkmayı hedefliyor.

Bu sezon ligde iki kez karşılaştığı Beşiktaş’a karşı bir mağlubiyet ve bir beraberlik alan Başkent ekibi, ilk zaferini kupada arayacak.

Emre Belözoğlu’nun öğrencileri, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Çaykur Rizespor’u 3-1, son 16 turunda ise Anagold 24 Erzincanspor 5-1 ile geçmişti. Çeyrek finalde ise şampiyonluk adayı Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etmiş ve adını yarı finale yazdırmıştı. 

Geçtiğimiz sezonda da kupada yarı finali gören Ankaragücü, ilk maçını kaybettiği Başakşehir ile ikinci maçta da 2-2 berabere kalarak kupaya veda etmişti. 

BEŞİKTAŞ 3 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Çıktığı son üç resmi müsabakada 2 beraberlik ve 1 galibiyet alan Beşiktaş, ligde iki kez mağlup ettiği Ankaragücü’nü kupada da yenerek tur avantajını ele geçirmek istiyor.

Kupa yolculuğuna 5. turdan başlayan siyah beyazlılar kendi evinde Eyüpspor’u 4-0, son 16 turunda deplasmanda Antalyaspor’u 2-1, çeyrek finalde ise Konyaspor’u kendi evinde 2-0’lık skorla geçmiş ve yarı finale yükselmişti.

Geçtiğimiz sezonda da kupanın son 16 turunda Ankaragücü ile eşleşen Beşiktaş, rakibine penaltı atışlarına mağlup olarak turnuvaya veda etmişti.

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ