6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden en büyük hasarı Hatay aldı. Kentteki yıkımın yaraları hala sarılabilmiş değilken; üreticiler, küçük esnaf ve kadın girişimciler için düzenlenen fuarlar ve festivaller, depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bu kapsamda başkent Ankara’da da Hatay Gastronomi Günleri, bugün Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi’nde açıldı. Hatay’ın birbirinden lezzetli tatları, başkentli vatandaşların ilgisine sunuldu. Açılıştan önce vatandaşların akın ettiği festivalde, Hatay’ın kebapları, biberli ekmekleri, lahmacunu, içli köftesi, yöresel peynir ve zeytinler, salçalar, şerbetler, tepsi kebabı, Hatay kırık zeytini, baharatlar,

Hatay künefesi ve daha nice lezzetler satışa sunuldu. Kadın girişimci Zehra Miroğlu, Antakya’nın yöresel lezzetlerini kadın çalışma arkadaşlarıyla birlikte satışa sundu. Fuara dün geldiklerini, bugün de satışa başladıklarını ifade eden Miroğlu, Hepimiz Antakyalıyız, kadınlar olarak biz orada üretiyoruz, burada kendimiz satıyoruz. Şeman Gıda olarak kadınlarla birlikte kendimiz üretiyoruz ve depremde dahi hep çalıştık. Deprem döneminde de ayakta kalmak için çalıştık. Bizim iş yerimiz depremde yıkılmadı ama az hasarlı, orada da satışlarımıza devam edebiliyoruz. Ama bu fuarlar da bizim için çok kıymetli” dedi.

Ankara'da sıcak hava etkisi Ankara'da sıcak hava etkisi

Gastronomi festivali, 2 Haziran Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

Whatsapp Image 2024 05 29 At 16.47.27

Whatsapp Image 2024 05 29 At 16.47.28

Whatsapp Image 2024 05 29 At 16.47.29

Muhabir: Merve US ACIOĞLU