Pera Palace Hotel'deki "Atatürk Müze Odası" yeniden ziyarete açılacak Pera Palace Hotel'deki "Atatürk Müze Odası" yeniden ziyarete açılacak

Egenin iki yakasından sanatçıları bir araya getiren Romeo ve Juliet, Yunan yönetmen Lefteris Giovanidis’in rejisiyle sahneye taşınırken bu uluslararası büyük yapımda Devlet Tiyatrolarını dört sanatçı ve bir ışık dekaratörünün yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasından bir besteci temsil ediyor. Romeo ve Juliet’in bu çağdaş yorumu, bir Balkan şehrinde birlikte yaşayan iki aileyi, Yunan Capulet’ler ve Türk Montague’leri konu ediniyor. Farklı kültür ve dinlere mensup insanlar, suç, günlük hayatın bir parçası haline gelen şiddet ve çılgınlıkların arka planında Türk Romeo ile Yunan Juliet’in aşk hikayesi filizleniyor.

Romeo ve Juliet ortak projesiyle, aynı coğrafyayı paylaşan ve ortaklıkları ayrılıklarından çok olan Egeli kadim komşular arasında nefreti ve önyargıyı değil, derin bağları ve ortak insani değerleri vurgulayarak, sanatsal ve kültürel etkileşim sayesinde barış, anlayış ve iş birliğini daha da güçlendirmeye hizmet etmesi hedeflendi.

Shakespeare’in ölümsüzleştirdiği, tiyatro sahnelerinin en iyi tanınan karakterleri arasında sayılan Romeo ve Juliet’e sahnede, Calliope Chaska ve Alp Ünsal hayat veriyor. Roula Pateraki (Hemşire), Eray Eserol (Friar Lawrence), Nikos Karathanos (Capulet Lordu), Maria Diakopanayiotou (Leydi Capulet), Şevki Çepa (Mercutio), Efe Akercan (Benvolio), Spyros Maragkoudakis (Tybalt), Nikos Konstantopoulos (Paris) ve Dimitris Charalampoboulos’un (Samson/Hizmetçi) rolleriyle bu unutulmaz performansa katkıda bulunuyor.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI