İklim değişikliğinin insanlığa ve gezegene getirdiği tehditlerle yüzleşmek üzere liderler, uzmanlar ve aktivistlerin bir araya geldiği, İklim ve İnsan Zirvesi Ankara’da 20 Mart Çarşamba günü gerçekleştirilecek. İnsanın gezegene olan etkisi ile iklim değişikliğini masaya yatırarak, çözüm yollarını araştırmayı odağına alan “İklim ve İnsan Zirvesi”, bu kritik konuda tartışmaları teşvik ederek çözümleri de hızlandırmayı hedefliyor.

Kentlerde hava kirliliğinin asıl nedeni "trafik" Kentlerde hava kirliliğinin asıl nedeni "trafik"

ATO Başkanı Gürsel Baran’ın ve DEMSA Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan’ın da konuşmacılar arasında olacağı zirvede Bakanlık yetkililerinin yanı sıra kamu ve özel sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve aktivistler yer alarak bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklar, küresel sorunlara çözüm arayacaklar.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV), Türkiye Vegan ve Sağlıklı Yaşam Turizmi Derneği (TEVSAD) ve Yaşamdan Yana Derneği tarafından himaye edilen bu önemli etkinlik, küresel iklim değişikliği ile mücadelede Türkiye’nin kararlılığını vurgulamak ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla düzenleniyor.

500’e yakın katılımcıyı bir araya getirecek zirvede katılımcılar arasında Hacettepe, Ortadoğu Teknik, Ankara, Bilkent, Medipol ve Başkent Üniversitelerinden öğrenciler, ODTÜ Vegan, Hacettepe Vegan, Hacettepe Sürdürülebilir Kalkınma Topluluğu, Ankara Animal Save ve UNIVEG Türkiye gibi gruplar yer alacak.

Muhabir: Nursel DİLEK MANAVBAŞI