Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı, engelli ve ağır kronik hastalığı bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yürütülen Ulusal Vefa Programı için 2026 yılında 5,1 milyar liralık kaynak ayrıldığını duyurdu. İlk çeyrekte 1,3 milyar TL vakıflara aktarıldı.

Bakan Göktaş, programın 2022’den itibaren ulusal düzeye taşındığını hatırlatarak, kendi öz bakımını yerine getiremeyen vatandaşlara düzenli ziyaretler gerçekleştirildiğini, ev temizliği ve kişisel bakım gibi hizmetlerin sağlandığını belirtti.

“VATANDAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMIYORUZ”

Programın, ihtiyaç sahibi bireylerin yaşam standartlarını korumayı amaçladığını vurgulayan Göktaş, “Hak ettikleri yaşam standartlarının sağlanması ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İLK ÇEYREK ÖDEMESİ: 1,3 MİLYAR TL

Bakan Göktaş, 2026 yılı ocak-mart dönemini kapsayan ilk çeyrek ödemesi olan 1,3 milyar liranın, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına aktarıldığını açıkladı. Desteklerin yıl boyunca devam edeceği bildirildi.

HEDEF: 132 BİN KİŞİYE ULAŞMAK

Ulusal Vefa Programı’ndan 2025 yılında yaklaşık 128 bin kişinin faydalandığını belirten Bakan Göktaş, 2026 yılında bu sayının artırılarak 132 bin kişiye ulaşılmasının planlandığını kaydetti.

Muhabir: Cemil Cahit Saraçoğlu