AXA Sigorta Efeler Ligi play-off etabı yarı final ilk maçında Ziraat Bankkart ile Fenerbahçe Parolapara, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, ilk sete 3-0’lık seri ile iyi başladı. Ardından Ziraat’in maçtaki ilk sayısı geldi ve durumu 3-1 yaptı. Yaptığı iyi savunma ile farkı 4’e çıkaran sarı-lacivertliler, skoru 11-7’ye getirince Ziraat, maçtaki ilk mola hakkına başvurdu.

Molanın ardından Ziraat, bloklarla bulduğu sayı ile durumu 13-12’ye getirdi ve Fenerbahçe, molaya gitti. 

Molanın sonrası Ziraat’in serisi devam etti. Kırmızı-beyazlılar, servislerden bulduğu peş peşe sayılarla skoru 16-14’e getirdi. Bu skorun ardından savunmasını sertleştiren Fenerbahçe, 3-0’lık seri yaparak 17-16 öne geçti. Ziraat Bankkart, bu skorun ardından ikinci ve son molasını aldı. Mola sonrasında Fenerbahçe’nin iyi savunmasına etkili hücumlar da eklenince ilk seti 25-22’lik skorla sarı-lacivertliler aldı.

Galatasaray, hazırlık maçında yarın İtalya temsilcisi Parma ile karşılaşacak Galatasaray, hazırlık maçında yarın İtalya temsilcisi Parma ile karşılaşacak

Karşılıklı sayılar ile 8-8’e kadar eşitliğin bozulmadığı ikinci sette Fenerbahçe'nin yakaladığı 2-0’lık seri ile durum 10-8 oldu. Bu skorun ardından iyi savunmasını sürdüren sarı-lacivertliler, skoru 12-9’a getirince Ziraat Bankkart, maçtaki ilk molasına başvurdu.

Başkent ekibi, mola dönüşü 4-0’lık serisi yakalayarak 13-12 öne geçti. Bu skorun ardından Fenerbahçe molaya gitti. 

Mola sonrası 2-0’lık seri yakalayan Fenerbahçe, 14-13 öne geçti. Savunmadaki sertliğini iyi servisle taçlandıran sarı-lacivertliler, sette farkı 19-15’e çıkardı. 4 sayılık farkı set sonuna kadar koruyan Fenerbahçe, ikinci seti 25-21’lik skorla aldı. Setlerde durum 2-0 oldu.

Karşılıklı sayılarla eşitliğin 15. sayıya kadar devam ettiği üçüncü sette, Ziraat 2-0’lık seri ile skoru 17-15’e getirdi ve Fenerbahçe setteki ilk mola hakkını kullandı. Molanın ardından Fenerbahçe’nin hücumdaki hataları farkı açtı. Skor 20-16 olunca sarı-lacivertli takım ikinci ve son molasını kullandı. Mola dönüşü Fenerbahçe, farkı bir sayı azaltsa da üçüncü seti Ankara temsilcisi, 25-22 önde tamamlayarak setlerde durumu 2-1’e getirdi.

6-6’ya kadar eşitliğin bozulmadığı 4. sette Ziraat’in savunması ve Fenerbahçe’nin hücumdaki hataları sette skoru 8-6’ya getirdi. Bu skorun ardından 2-0’lık Fenerbahçe serisi ile skor 8-8’e geldi. Karşılıklı sayılarla 11-11’e kadar eşitliğin bozulmadığı dördüncü sette Ziraat, yakaladığı 2-0’lık seri ile sette 13-11 öne geçti. 

Fenerbahçe, eşitliği set ortasında tekrar yakaladı, Ziraat’in hücum hatasına servis sayısı ile karşılık veren sarı lacivertliler, skoru 15-15’e getirdi. Bu skorun peşinden Ziraat, setteki ilk molasını aldı.

Mola sonrasında 3-0’lık seri bulan kırmızı beyazlılar, 18-15’e öne geçti. Bu sefer sette Fenerbahçe molası geldi.

Molanın sonrası Ziraat, skoru 20-16’ya getirince Fenerbahçe setteki son molasına başvurdu. Mola ardından farkı açan  Ziraat Bankkart, 25-20 ile seti kazanarak durumu 2-2’ye getirdi ve maçı karar setine götürdü.

Karar setine Fenerbahçe iyi başladı. Serviste bulduğu sayılara birlikte hücumda da hata yapmayan sarı-lacivertliler, skoru 4-1’e getirdi ve Ziraat, setteki ilk molasına başvurdu.

Mola sonrası Fenerbahçe, iyi savunması ile setteki farkı açtı. Karşılıklı sayıların devam ettiği 5. sette alan değişikliğine Fenerbahçe, 8-4 önde gitti. 

Alan değişikliğinin ardından Ziraat 4-1’lik seri yakaladı ve sette skor 9-8’e geldi. Bu skorun ardından Fenerbahçe’nin savunmadaki sertliği ön plana çıktı ve sette 11-9 öne geçti. Ve Ziraat Bankkart maçtaki son molasını kullandı. Molanın ardından Ziraat’in bloktan bulduğu sayı ile skor 13-12’ye gelince Fenerbahçe, setteki ilk molasını aldı.

Mola sonrası Ziraat’ten gelen servis hatası farkı açarak skoru 14-12’ye getirdi. Ve Yiğit Gülmezoğlu’nun sayısı maçı noktaladı. Fenerbahçe Parolapara 5. seti 15-12 maçı ise 3-2 alarak seride durumu 1-0’a getirdi.

Yarı final serisinin ikinci maçında Ziraat Bankkart, Fenerbahçe Parolapara'yı 5 Nisan Cuma günü saat 17.00’de Ziraat Bankkart Voleybol Salonu'nda konuk edecek. 

Muhabir: Muhammed Ali YAHŞİ